هفتمین دوسالانه مجسمه‌سازی با معرفی برگزیدگانش پایان یافت

دوسالانه مجسمه‌سازی با معرفی برگزیدگانش پایان یافت

مراسم اختتامیه در موزه هنرهای معاصر

دوسالانه مجسمه‌سازی

هیات داوران آثار ارائه‌ شده در موزه هنرهای معاصر تهران را در چند مرحله مورد بررسی قرار دادند. در روز نخست داوران ابتدا به‌طور انفرادی از آثار بازدید به‌عمل آوردند و سپس در طی سه مرحله از تمامی آثار بازدید کردند و علاوه بر تأمل در گزاره‌های مربوطه و نسبت آنها با آثار، به بحث و بررسی درباره‌ی آنها پرداختند.
در خلال مراحل دیدار و بررسی آثار، هیات داوران در جلساتی پیرامون ضوابط کلی داوری بحث و گفت‌وگو کردند. هیات داوران برای رسیدن به ضوابط کلی با ارزیابی وجوه کلی و ویژگی‌های آثار و با لحاظ قرار دادن تصمیمات شورای سیاست‌گذاری و از طریق تبیین چگونگی ارتباط هنرمندان با درونمایه دوسالانه و تاثیر آن بر آثار و همچنین با ارزیابی کلیت دوسالانه، در مورد مشی و روشی واضح برای ارزیابی نهایی گفت‌وگو کردند. لذا هر یک از اعضای هیات داوران در ارائه مطالب مورد نظر خود بر روی مباحث زیادی تاکید و استدلال‌های خود را ارائه کرد.دوسالانه مجسمه‌سازیدر مجموع اعضای هیات داوران رشد کیفی آثار و پیشرفت دوسالانه نسبت به دوسالانه‌های پیشین را شایسته تحسین دانستند. این رشد از سویی نمایشگر تأثیر مثبت برگزاری دوسالانه‌های مجسمه‌سازی و از سوی دیگر بیانگر نیاز به ارائه‌ی آثار در دوسالانه‌ای فراگیرتر چون دوسالانه «هنر تجسمی» کشور است. لذا تصمیم گرفته‌شد با توجه به عدم وجود چنین دوسالانه‌ای در حال‌حاضر و لزوم توجه به رفتارهای متکثر هنری، در ارزیابی آثار محدودسازی و اولویت‌بندی رسانه‌ای حذف شود.
هیات داوران با تمجید از تصمیم شورای سیاست‌گذاری در انتخاب درونمایه فرهنگی-اجتماعی برای دوسالانه، به بررسی درونمایه و تأثیرات مثبت و نتایج منفی آن بر روی آثار ارائه شده پرداختند. در این راستا به تفاسیر و خوانش‌های متنوع از دورنمایه «وضعیت» در آثار دوسالانه اشاره شد که ضرورتاً بازتاب مستقیم این درونمایه به تعبیر ویژه‌ی شورای سیاست‌گذاری نیستند. هرچند این ویژگی الزاماً به معنی ناکارآرایی این انتخاب نیست. هیات داوران همچنین برخی تناقضات در انطباق درونمایه بر آثار، طولانی بودن تعدادی از گزاره‌ها و گاه بیانیه‌وار بودن آنها را مورد توجه قرار دادند.دوسالانه مجسمه‌سازیدر ارزیابی کلیت دوسالانه، به‌رغم وجود شایستگی و قابلیت‌های بسیاری از آثار، نمایشگاه تمامی انتظارات هیات داوران را برآورده نکرد. هیات داوران انتظار شمول بیشتر شرکت‌کنندگان و تنوع بیشتری در آثار دوسالانه و پرداختن به مضامین متنوع‌تری را داشتند.
هیات داوران کمبودهای احتمالی و توان کلی دوسالانه را در چهارچوب بستر فعالیت هنری در شرایط کلی اجتماعی ایران قابل ارزیابی می‌داند و بر این امر واقف است که حضور برخی هنرمندان حرفه‌ای در بخش مدعوین می توانست بر غنای این دوسالانه بیفزاید.
هیات داوران از نقش خود از طریق انتخاب آثار برگزیده و پیام آن به هنرمندان و مخاطبین آگاه است و اذعان دارد که رشد مجسمه‌سازی نیازمند گسترش حیطه‌های آن همراه با تنوع هر چه بیشتر روش‌های آن است. با توجه به آثار ارائه شده، هیات داوران چیدمان‌های منتخب را راهی مناسب برای بیان درونمایه دوسالانه یافتند. البته از نظر هیات داوران، این امر به معنای رجحان چیدمان به سایر شیوه‌های مجسمه‌سازانه نیست.دوسالانه مجسمه‌سازیهیات داوران متذکر می گردند، گفت‌وگو درباره این مباحث و موضوعات، طولانی و گاه با اختلاف نظرها و تمایز آرای جدی انجام پذیرفت. با این‌حال هیات داوران مایل‌اند تصریح نمایند که داوری نهایی، پس از ایجاد زمینه مشترکی در این مباحث پایان پذیرفت.
بر این اساس و به‌ویژه با در نظر گرفتن هم‌خوانی و بازتاب وجوه گوناگون درون‌مایه‌ دو سالانه (مسأله «وضعیت») در آثار و نیز کیفیت‌های هنری و نسبت آنها با مجسمه‌سازی و هنر معاصر، داوران در داوری نهایی آثار برگزیده مورد نظرشان را اعلام کردند. در این مرحله آثار ۲۲ هنرمند زیر به ترتیب حروف الفبا بدون تقدم از طرف هیات داوران پیشنهاد گردیدند:
مونا آقابابایی، مهسا الف.، مجتبی امینی، محمد بهابادی، مجید بیگلری، بنیامین توکل، محمدرضا خلجی، احمد ذوالفقاریان، محسن رافعی، مهدیه رئیسی، حجت سالارمحمدی، مرضیه سرسریان، پیمان شفیعی‌زاده، بیژن قاسمی‌نژاد، باربد گلشیری، محمد مردی، پیام مفیدی، پریدخت مشک‌زاد، مژگان ملاحسینی، معصومه مهتدی، معصومه میرحسینی، پندار نبی‌پور.
(اسامی ۲۲ شرکت کننده)دوسالانه مجسمه‌سازیپس از دسته‌بندی، بررسی و دفاع از آثار پیشنهادی بوسیله داوران، در مرحله دوم هنرمندان زیر انتخاب گردیدند:
مونا آقابابایی، مهسا الف.، مجتبی امینی، محمد بهابادی، احمد ذوالفقاریان، حجت سالار محمدی، مرضیه سرسریان، پیمان شفیعی‌زاده، باربد گلشیری، مژگان ملاحسینی، پندار نبی پور.
(اسامی ۱۱ شرکت کننده)

در مرحله سوم و پس از بررسی، مباحثه و گفت‌وگوی مجدد و مبسوط، هیات داوران برگزیدگان نهایی خود را از میان این افراد بر اساس تغییراتی در نحوه‌ی اعلام نتایج و تقسیم‌بندی برگزیدگان دوسالانه، به شرح زیر معرفی کردند:
جایزه‌ ویژه هیات داوران و نگاه ویژه دوسالانه تعلق گرفت به:
باربد گلشیری (با مجموعه‌ی «سیره الموت»)
به دلایل: ارتباط با درونمایه دوسالانه و نسبت با هنر معاصر، نگاه وجودی و در عین حال سیاسی –اجتماعی، ماهیت تعاملی اثر و تاثیر حضور مخاطب، ماهیت اثر هنری در حکم روندی درازمدت‌ و پژوهش‌محور، توجه به گوشه‌ای از فرهنگ و تاریخِ مغفول مانده و انتخاب بیان هنریِ متناسب با آن، احضار قطعه‌ای از واقعیت تلخ جهان واقعی –دراینجا گورستان، قرار دادن بیننده در موقعیت ناگهانی مواجهه و ایجاد امکان برای بیننده برای دخل و تصرف در اثر، تناسب وضعیت بقایای به‌نمایش درآمده با زیست امروزی، توجه به ارتباط تاریخی مجسمه‌سازی و گورسازی، ترکیب فعل مجسمه‌سازانه و رسانۀ چیدمان و استفاده از قالب‌های هنری متنوع.
دیگر برگزیدگان هفتمین دوسالانه مجسمه‌سازی ایران، بدون رتبه‌بندی به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام می‌‌گردند:
مهسا الف. (با اثر: مقدمه‌ای بر کتابخانه الف)
به دلایل: برخورد بدیع با موضوعی اجتماعی در قالب یک روش مبدعانه، چندلایه‌ای بودن اثر از بابت روند اجرا و نیز مصادیق، استفاده از امر استعاری نظیر دریاچه نمک و نمک سود شدن برای بیان حقیقت دور از دسترس، ارجاع به خاطره‌ی تاریخی و جمعی مکان و داستان‌های تاثیرگذار آن و یادآوری مکتوم‌ماندن رخدادها، تناسب ارجاع تاریخیِ «وجود دانش اما دستیابی‌ناپذیر بودن آن» با وضعیت تاریخ معاصر.

مرضیه سرسریان (با اثر: قابلیت بی پایان تفسیر واقعیت)
به دلایل: موفقیت اثر در تجسم «توانایی پایان‌ناپذیر برای تفسیر واقعیت»، برخورداری از عناصر جهانِ متغیر همراه با حرکت، استحالۀ پدیده‌های واقعی و روزمره به حضوری سایه‌وار، شناور بودن عناصر انتخاب‌شده بین پوچی و شوخ‌طبعی، سبکی، سیالیت و کیفیت بازیگوشانه، ایجاد بیشترین امکانات بیانی با استفادۀ حداقلی از مواد و مصالح.

پیمان شفیعی‌زاده (با اثر: واگیره)
به دلایل: حساسیت و دغدغۀ تاریخی و فرهنگی، آگاهی‌بخشی به شرایط بحرانیِ سنت قالی ابریشم قم و ایجاد وضعیت هشدار برای مخاطبان، تناسب آشفتگی چیدمان با وضعیتِ رهاشدگی و غفلت و بی‌توجهی به بازیافت این سنت، ارائه غیرمتعارف و ساختارشکنانه برای موضوعی تاریخی، ارتباط مناسب و معنادار با مکان نصب.دوسالانه مجسمه‌سازی

خبرهای دیگر را در لینک های زیر دنبال کنید:

مسعود اسکندری ؛ عکاس مهاجر

مسعود اسکندری خویی متولد ۲۳ آذر ۱۳۴۰ دانش آموخته عکاسی از دانشگاه هنر . فوق لیسانس عکاسی از دانشگاه هنرتهران  و مستند نگاری از دانشگاه Ryerson کانادا (Master of Fine Arts in Documentary Media) . تدریس در گالری هنر همیلتون و دستیار خانم Pearl Van Geest هنرمند  و مدرس نقاش کانادایی .

0 comments
مصورسازی کتاب

هم‌اندیشی مصورسازی روایت‌های مذهبی در کتاب‌های چاپ سنگی

هم‌اندیشی مصورسازی روایت‌های مذهبی در کتاب‌های چاپ سنگی چهارشنبه ۲۶ مهر از ساعت ۱۵ تا ۱۸  توسط معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر به گزارش سایت تندیس به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، با توجه به اهمیت و تأثیرگذاری روایت­‌های تصویری کتاب‌های چاپ­سنگی بر فرهنگ بصری حاکم بر دورۀ قاجار و ارزش‌­های هنری و ادبی این کتاب­‌ها، معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر «هم­­‌اندیشی مصوّرسازی روایت­‌های مذهبی در کتاب‌های چاپ سنگی» را برگزار می­کند. در این هم­اندیشی، پژوهشگران و صاحب­نظران این حوزه سبک‌های روایتگری […]

0 comments

مسعود اسکندری ؛ عکاس مهاجر

مسعود اسکندری خویی متولد ۲۳ آذر ۱۳۴۰ دانش آموخته عکاسی از دانشگاه هنر . فوق لیسانس عکاسی از دانشگاه هنرتهران  و مستند نگاری از دانشگاه Ryerson کانادا (Master of Fine Arts in Documentary Media) . تدریس در گالری هنر همیلتون و دستیار خانم Pearl Van Geest هنرمند  و مدرس نقاش کانادایی .

0 comments
نمایشگاه کتاب های تخصصی فرهنگستان هنر

نمایشگاه کتاب های تخصصی فرهنگستان هنر در دانشگاه تهران

نمایشگاه کتاب های تخصصی فرهنگستان هنر در دانشگاه تهران ۲۲ تا ۲۶ مهرماه از ساعت ۹ تا ۱۶ موسسه متن وابسته به فرهنگستان هنر نمایشگاهی از کتاب‌های تخصصی در زمینه هنر خود را در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برپا می‌کند. به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) با همکاری معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، بیش از چهارصد عنوان از کتاب تخصصی هنری خود را در این دانشگاه به […]

0 comments

نویسنده