پروندهی معرفی هنرمندان چند مدیایی
قسمت اول: گریسون پری Grayson Perry
مجله هنرهای تجسمی آوام: به قلم سارا بافتیزاده
همهچیز را کمی امتحان کن
«گریسون پری»، هنرمند انگلیسی، متولد ۱۹۶۰ است. او هنرمندی است که در زمینههای مختلف از جمله: سفالگری به شیوهی سنتی، بافت (دیجیتال)، پردههای نقشباف روایی، گلدوزی و نساجی، نقاشی، چاپ، تصویرسازی، نویسندگی، اجرای رسانهای و همچنین در سمت استادی دانشگاه فعالیت دارد. او در سال ۲۰۰۳ موفق به دریافت جایزهی «ترنر»، معتبرترین جایزهی معاصر بریتانیا، شد.
او کتاب مینویسد، مجموعههای تلویزیونی میسازد، سخنرانی میکند و یک مُناظرهکنندهی مشهور است؛ کارهای او مملو از نمادهای شوخطبعانه و گزنده است که زندگی مدرن، عادات و ارزشهای ما را مورد پرسش قرار میدهند.
بیتردید گریسون پِری، هنرمندی است که آثارش بازتابابدهندهی مسائل دنیای امروز است که با نگاهی طنزآمیز، اما انتقادی به شیوهای هوشمندانه و البته هنرمندانه، به مسائل مختلف اشاره میکند؛ مسائلی که انسان امروز را به فکر فرو میبرد و بر زندگی و آیندهی مردم جهان، تأثیر میگذارند.
گریسون میگوید: «به موزه میروم، کاری را انتخاب و کپی میکنم و در خلقش کمی اشتباه میکنم؛ در نتیجه چیزی تازه میسازم که نگران اصالت آن نیستم.»
گلدانهای پری، در نگاه اول شبیه سفالهای سنتی و کلاسیک هستند؛ اما با نگاهی دقیقتر به آنها، بیانیههای تحریکآمیز، مضامینی از مجلات زرد آشکار میشود. تاپستریها هم قصههای دوران مدرن هستند که در سفرهای تحقیقاتیاش برای ساخت برنامههای تلویزیونی گردآوری شدهاند.
این هنرمند در سال ۲۰۰۷ نمایشگاهی از هنر زندانیان و مجرمان سابق با عنوان Insider Art در انستیتوی هنرهای معاصر توسط Koestler Trust ارائه کرد؛ خیریهای که باعث ارتقاء هنر بهعنوان توانبخشی در زندانها، مؤسسات مجرمان جوان و بخش روانپزشکی میشود.
گریسون، از سال ۲۰۱۰ با همسرش، «فیلیپا پری»؛ نویسنده و رواندرمانگر، ازدواج کرد و دختری به نام «فلورانس» دارند؛ او اکنون در لندن زندگی و فعالیت دارد؛ تنها و بدون دستیار کار میکند و درعینحال از هنرمندان پرکار است. او میگوید: «من وسواس کنترل کیفیت دارم؛ باید کارهای اشتباه را به درستترین شکل خود انجام دهم.»
گریسون پری، به دلیل پرداختن به مضامین جهانشمولی مانند: هویت و دنیای مدرن، یکی از جذابترین هنرمندان بریتانیایی محسوب میشود.
در ایران از این هنرمند کتابی بهعنوان «بازارگرمی در هنر» به چاپ رسیده که راهنمایی است برای درک بهتر هنر معاصر با گفتاری ساده و همهفهم؛ او در این کتاب دربارهی مسائلی صحبت میکند که ذهن مخاطبِ عامِ هنر معاصر را به خود مشغول میدارد.
منابع:
https://en.wikipedia.org/wiki/Grayson_Perry
https://www.saatchigallery.com/artists/grayson_perry.htm
https://www.castlegatehouse.co.uk/pottery-for-sale