تندیس: انجمن تصویرگران ایران با همکاری خانۀ کتاب نمایشگاه تصویرسازی داستان های هزار و یک شب را برگزار می کند
به گزارش روابط عمومی انجمن تصویرگران، این نمایشگاه به مناسبت صد و هفتادمین سالگرد ترجمۀ هزار و یک شب به زبان فارسی برگزار می شود و علاقه مندان تا اول دی ماه ۱۳۹۴ فرصت دارند با ارائۀ ۳ اثر مرتبط با داستان های هزار و یک شب در آن شرکت کنند
آثار راه یافته به نمایشگاه در ۶ اسفندماه در نگارخانۀ صبا به نمایش درخواهد آمد و به نفرات برگزیده، تندیس جشنواره و لوح تقدیر اهدا خواهدشد
متن فراخوان:
“هزار و یک شب” (الف لیله و لیله) مجموعهای از داستانها در قالب یک داستان واحد است که در طی سالهای طولانی در سرزمینهای هند، ایران و جهان عرب شکل گرفتهاست. کتاب هزار و یک شب در ایران برای سالها ناشناخته بود تا برای نخستین بار، میرزا عبداللطیف طسوجی التبریزی این کتاب را ترجمه کرد و سروش اصفهانی به فراخور متن، اشعاری سرود یا از اشعار شعرای بزرگ به کتاب افزود. این ترجمه در سال ۱۲۶۱ق./ ۱۸۴۵م. منتشر شد.
هزار و یک شب سرشار از درسهای زندگی و اخلاق، عشق و دلدادگی، بزمها و رزمها و روایتهای نمادین از داستانهای حیوانات و موجودات غریب است، بنابراین همواره منبعی غنی از تجسم، تخیل و الهامبخش هنرمندان، به ویژه تصویرگران بودهاست.
با توجه به تأثیرات جهانی و ملی این کتاب، در صد و هفتادمین سالگرد ترجمه هزارویک شب به زبان فارسی، انجمن تصویرگران ایران با همکاری خانه کتاب در نظر دارد تا نمایشگاه تصویرسازیی با موضوع داستانهای هزار و یک شب برگزار کند.
اهداف
– معرفی یکی از شاهکارهای ادبیات مشرق زمین و میراث بشری به جهانیان.
– نگاه هنرمندانه به جنبههای تصویری هزار و یک شب.
– الهام از یک منبع بیپایان و زایندۀ ادبیات مشرق زمین.
– گرامیداشت صدوهفتادمین سال حضور داستانهای هزار و یک شب در ادبیات فارسی.
– فراهم کردن زمینۀ تبادل تجربیات تصویرگران.
– معرفی چهرههای نو در تصویرگری به جامعه فرهنگی و ناشران ایران و جهان.
جوایز
– به نفرات برگزیده جشنواره تندیس و لوح تقدیر تعلق میگیرد.
مقررات نمایشگاه
۱- شرکت در این نمایشگاه برای همۀ هنرمندان تصویرگر حرفهای و غیرحرفهای مجاز است.
۲- آثار تصویری باید سه فریم و با اتصال روایی و براساس یکی از داستانهای هزار و یک شب باشند.
۳- شرکتکنندگان میتوانند هر کدام از داستانهای هزارویک شب را، براساس متن اصلی یا متن بازنویسیشده، برای تصویرگری انتخاب کنند. دبیرخانه سه داستان «وزیر شاه و شاهزاده»، «مرد اندوهگین» و «مرد زرگر و کنیز وزیر» را از مجموعه قصههای شیرین هزارویک شب (پیدایش، ۱۳۸۹)، پیشنهاد میکند که در سایت انجمن تصویرگران قابل دستیابی است.
۴- اندازۀ قابل قبول برای هر فریم، حداقل ۱۵×۱۵ سانتیمتر و حداکثر ۴۰×۳۰ (بدون قاب، پاسپارتو) سانتیمتر است.
۵- استفاده از هر نوع تکنیکی برای شرکت در نمایشگاه آزاد است و محدودیتی از جهت رنگی و یا سیاه و سفید بودن آثار و استفاده از تکنیک کامپیوتری وجود ندارد.
۶- شرکتکنندگان موظف هستند تا فرم شرکت در نمایشگاه را تکمیل و همراه آثار به دبیرخانه تحویل دهند. همچنین مشخصات آثار باید پشت اثر درج شوند. فرم شرکت و برچسب مشخصات اثر در سایت انجمن تصویرگران قابل دستیابی است.
۷- در ارائۀ آثار دیجیتال، علاوه بر پرینت مرغوب که به منزلۀ اصل اثر تلقی خواهدشد، ارائۀ CD یا DVD فایلها، در اندازۀ اصلی، با وضوح ۳۰۰dpi و مُد CMYK و قالب TIFF الزامی است. روی CD یا DVD باید به نام هنرمند و عنوان اثر اشاره شود.
۸- آثار قابشده یا بزرگتر از ابعاد مذکور مورد قبول نخواهندبود.
۹- به کلیۀ شرکتکنندگانی که آثارشان به نمایشگاه راه یابد، گواهی شرکت در نمایشگاه ارائه میشود.
۱۰- انجمن تصویرگران ایران حق هرگونه استفادۀ تبلیغاتی و انتشاراتی از آثار ارسالی را برای این نمایشگاه محفوظ میداند.
۱۱- شرکتکنندگان پس از پایان نمایشگاه به مدت ۳۰ روز با در دست داشتن رسید و مراجعه به دبیرخانه موظف هستند اثر خود را دریافت کنند؛ در غیر این صورت دبیرخانه هیچگونه مسئولیتی در قبال نگهداری و عودت آثار نخواهد داشت.
۱۲- تحویل اصل آثار باید به صورت حضوری (شخص تصویرگر یا نمایندۀ رسمی او) یا از طریق پست انجام شود. خسارتهای احتمالی به آثار ارسالی تا قبل از تحویل به دفتر دبیرخانه برعهدۀ دبیرخانه نخواهدبود.
۱۳- ارسال اثر و شرکت در نمایشگاه به منزله پذیرش آییننامۀ نمایشگاه است. تصمیم دربارۀ مسائل پیشبینینشده در این آییننامه برعهدۀ دبیر است.
تقویم نمایشگاه
مهلت شرکت: تا اول دی ۱۳۹۴
گشایش نمایشگاه: ۶ اسفند ۱۳۹۴
محل برگزاری: نگارخانۀ صبا
اختتامیه و اهدای جوایز: نیمۀ دوم اسفند ۱۳۹۴
دبیرخانه و ستاد برگزاری: میدان هفتتیر، خیابان کریم خان، خیابان خردمند جنوبی، خیابان نوشهر، پلاک ۱۵، واحد ۶، طبقۀ سوم، کد پستی:۱۵۸۴۶۷۹۱۱۷
تلفن: ۸۶۰۷۱۶۲۱ و ۸۶۰۷۱۶۲۵
سایت: www.casi.ir
ارکان
شورای سیاستگذاری:محسن حسنپور، کیانوش غریبپور، کمال طباطبایی، علی هاشمیشهرکی، علی بوذری و عاطفه شفیعیراد
هیئت انتخاب: نیره تقوی، هدی حدادی و امیر شعبانیپور
هیئت داوران: علیاکبر صادقی، اُلریش مارزلف، مهران زمانی، مانلی منوچهری و هدی حدادی
دبیر: علی بوذری