گزارش نشست نمایشگاه هنر برای اوتیسم

با برگزاری نمایشگاه در فرهنگ‌سرای نیاوران هنرمندان برای اوتیسم گرد هم آمدند

نخستین نمایشگاه «هنر برای اوتیسم» که با همت مؤسسه‌ی شکرانه‌ی مودت جهانی برگزار می‌شود، از روز پنج‌شنبه، ۱۰ تیر ماه طی مراسمی افتتاح شد. این نمایشگاه خیریه نخستین گردهم‌آیی هنرمدان نقاش در حمایت از بیماران اوتیست در ایران محسوب می‌شود، نمایشگاهی که امیدوار است تا نقش خود در بالا بردن سطح آگاهی اجتماعی نسبت به این اختلال و هم‌چنین اطلاع‌رسانی درباره‌ی این بیماری را در جامعه انجام دهد.

نخستین دوره‌ی نمایشگاه «هنر برای اوتیسم» با به نمایش درآمدن ۵۸ اثر از ۵۲ هنرمند آغاز شد. این نمایشگاه پذیرای نام‌های بزرگی در عرصه‌ی هنرهای تجسمی بود: ثمیلا امیرابراهیمی، شیرین اتحادیه، کامبیز درم‌بخش، بهرام دبیری، مصطفی دشتی، فرید جهانگیر، مریم سالور، شیده تامی، حسین ماهر، منوچهر معتبر، شهره مهران، محمد حمزه، آیدین خانکشی‌پور، افشین چیذری، علی‌رضا جدی، علی‌رضا آدم‌بکان، افشین چیذری، پیام مفیدی و …

عواید فروش آثار این نمایشگاه صرف تجهیز مدارس مخصوص کودکان مبتلا به این اختلال رفتاری، اوتیسم می‌شود تا نخستین گردهم‌آیی هنرمندان تجسمی برای حمایت از بیماران اوتیسم در آخرین روزهای ماه مبارک رمضان سبب یک حرکت خیر شود.

نخستین نمایشگاه «هنر برای اوتیسم» در روز پنج‌شنبه، ۱۰ تیر ماه، طی آیینی افتتاح شد. این مراسم فرصتی بود تا پزشگان و هنرمندان، اهالی علم و هنر از فرصت پیش آمده استفاده کنند و تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در آیین افتتاح نمایشگاه «هنر برای اوتیسم» خانم طاهر منفرد، مدیر مؤسسه‌ی شکرانه‌ی مودت جهانی، دکتر حسین خطیبی، روان‌پزشک و متخصص علوم ارتباطات، خانم دکتر بهار آذر به همراه دکتر علی تهرانی مدیران مدرسه‌ی آفتاب در استان البرز، کامبیز درم‌بخش، هنرمند برجسته، مهدی فیروزان، مدیر عامل مؤسسه‌ی شهر کتاب و … حضور یافته و درباره‌ی ابعاد مختلف اختلال اوتیسم، نحوه‌ی مواجهه با این افراد، تلاش برای بهبود وضعیت مبتلایان به اوتیسم و در نهایت رابطه‌ی هنر و اوتیسم صحبت کردند.

اوتیسم

گردانده‌ی این جلسه و پنل حاشیه‌ای‌اش، دکتر حسین خطیبی سخنان خود را با توضیحی کوتاه درباره‌ی اختلال اوتیسم آغاز کرد؛ اوتیسم یک اختلال رشدی است که گاه با کم‌توانی اشتباه گرفته می‌شود و از ۱۸ ماهگی تا دوران مدرسه قابل تشخیص است. این متخصص روان‌پزشکی بعد از این توضیحات از دکتر فاضل، متخصص جراحی مغز و اعصاب دعوت کرد تا پشت میکروفن قرار بگیرد. دکتر فاضل در چند جمله از تجربیات‌اش درباره‌ی مواجهه با بیماران اوتیسم سخن گفت و میکروفن را به کامبیز درم‌بخش، هنرمند و طراح مشهور سپرد که از مشهورترین هنرمندان حاضر در این نمایشگاه محسوب می‌شد. کامبیز درم‌بخش که سابقه‌ی حمایت از حرکت‌های خیریه‌ی متعددی را در کارنامه‌ دارد، با یک اثر در این نمایشگاه حضور داشت و در چند جمله به لزوم حضور هنرمندان در فعالیت‌های انسان‌دوستان تأکید کرد.

مهدی فیروزان، مدیر شهر کتاب در سخنانی کوتاه به دلیل حضورش به عنوان اسپانسر سخن گفت. او به اهمیت مسئولیت‌پذیری اجتماعی سخن گفت و از این طریق توضیح داد که چرا شهر کتاب به عنوان اسپانسر در این رویداد هنری شرکت کرده است.

خانم طاهره منفرد، مدیر مؤسسه‌ی شکرانه‌ی مودت جهانی، دیگر سخن‌ران این مراسم بود، او ضمن تشکر از حضور هنرمندان و حضار، درباره‌ی فعالیت‌های مختلف بنیادش سخن گفت. بنیاد تحت مدیریت او با عنوان Senses Cultural (احساسات فرهنگی) در زمینه‌ی مبادله‌ی دانش‌آموخته و مربی بین دانشگاه دیویس آمریکا و ایران فعالیت می‌کند. عمده‌ی فعالیت‌های این مؤسسه در حوزه‌ی فعالیت‌های اجتماعی است و تلاش‌هایی که برای اطلاع‌رسانی در مورد اختلال اوتیسم بوده است.

در ادامه خانم دکتر بهار آذر یکی از مدیران مدرسه‌ی آفتاب در استان البرز پشت میکروفون قرار گرفت. مدرسه‌ی آفتاب سال گذشته عنوان مدرسه‌ی برگزیده‌ی بهزیستی کل کشور را به دست آورده بود. خانم دکتر آذر، خلاصه‌ای از فعالیت‌های خود و همسرش، دکتر علی تهرانی در این مدرسه را توضیح داد. این مدرسه‌ی توان‌بخشی در حال حاضر بیش‌ترین فعالیت‌ها را در حوزه‌ی توان‌بخشی کودکان مبتلا به اوتیسم را انجام داده است.

هم‌زمان با لحظات ملکوتی اذان مغرب، نخستین نمایشگاه «هنر برای اوتیسم» افتتاح شد. از آن‌جا که ازدحام زیادی در تالار گوشه به وجود آمده بود، برگزار کنندگان در نگارخانه‌ی شماره‌ی یک فرهنگ‌سرای نیاوران را دقایقی پیش از پایان آیین بازگشایی باز کردند تا از ازدحام جمعیت بکاهند. در ادامه علاقه‌مندان به بازدید از نمایشگاه پرداختند. نمایشگاهی که تمامی عایدی آن به تجهیز مدارس مخصوص کودکان مبتلا به اوتیسم خواهد شد.

نمایشگاه «هنر برای اوتیسم» تا روز ۱۵ تیر ماه در نگارخانه‌ی شماره‌ی یک فرهنگ‌سرای نیاوران پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.