سایت تندیس به قلم شعله واحدی
معرفی هنرمندان کاربردی مدرن|بخش سوم رژان هوشیار
نقشهایشان آنقدر آشناست که بی تعارف برشان میداری و امتحان میکنی. نقشهای سادهای که شاید شبیه به خیلی از خاطرات ماست. طرح قالی کهنهی مادربزرگ ، طرح اوروسیها و طرح گلهای ریز سرخِ اولِ بهارِ باغچه . شالهایش را که میپوشی آشناتری. حتی اگر اسمش آشنا نباشد؛ «لافم» که در فرانسه یعنی زن.
زنانگی در طراحی شال ها و کفشهای «لافم» ساده دلبری میکند مثل تکههای صدف که از شالهایش آویزان است .
«رژان هوشیار» طراحی کفش را با بازیهای کودکانه شروع کرده ماکتهای کوچکی که در کودکی میساخته در بزرگ سالی الهام بخش کارهایش میشود . دورهی طراحی کفش را در معتبرترین مدرسهی کفش دنیا در میلان گذرانده و طراحی و آمادهسازی را در کارِ دیزاین مهمترین میداند و برای این مهمترین، کارهای بسیار انجام داده، تکنیکهای متنوع چاپ را یاد گرفته، گرافیک کارهایش را خودش انجام داده و پیگیر، هنوز هم به دنبال نقشهای آشنا جستجوگری میکند.
شالهایش سادهاند و باوقار و طرحهای آشنایی دارند. قالی کهنه ، طرح هخامنشی ، طرح روستا ، گبه و مخملکوب سرخ.
کفشهایش فضای متفاوتی دارد. یکی از اولین کفشهایش برای دو دوست مرد بود و آنها شیفتهی همین زنانگی سادهی کارش شدند. برشهای زنانهی طرحها کار خودش را میکند و کفشهای «لافم» را سادهتر و شکیلتر جلوه میدهد.
طراحی کفش حالا در ایران جایگاه خاصی دارد و مسیر جدیدی برای طراحان کاربردی باز کرده است . برش، زاویه برش، مدل سازی و پیاده سازی و آماده سازی کفش به هنرمند اجازه میدهد زاویهی دید خودش را وارد کار کند. شاید هنوز بازار مناسبی برای طراحی کفش وجود نداشته نباشد اما هنرمندان ایرانی در این مسیر، تجربههای جالبی را پیش میبرند.