خزان طبیعت گویا همزمان بهار هنر گردیده
سایت تندیس نامه مهر ماه به قلم جاوید رمضانی
فصل پاییز آغاز گردید، فصل رونق رویدادهای تجسمی.
خزان طبیعت گویا همزمان بهار هنر گردیده است؛ که این نه از بهر کاستی که از بهر نیاز انسان برای زیبایی است که هنر آیینه طبیعت است و در حافظه صناعت آدمی زیبایی حبس میگردد. از دست رفتن عبدالله عامری در کنج خلوت ضایعهی آغاز این فصل بود؛ نقاش معتقد و گوشهگیری که نه ادعا داشت و نه در پی مال و شهرت و بر سنت حسنه این مرز و بوم هنر را در خدمت اخلاق میدانست. چرا مردمان این دیار او را فراموش کردند و قدر آثارش را ندانستند. پس از او چه بر سر این میراث میآید. بعد از خبر مرگ وی کسانی در پی شماره تلفنی از اقوامش بودند و شاید در پی خرید آثاری که با نبود نقاش معتبر میشوند و در بازار مکاره قیمت پیدا میکنند، گویا نزدیک مرگ بودن به هنر اعتبار میبخشد و وجه رایج روزگار مردمان سودجو میشود.
عامری از جنس هنرمندانی بود که در پی هویت جدید رفتاری قدمایی داشت. کنج خلوت برایش مکان جستوجو و تأمل در پدیدار شدن فصل نو بود. او میدانست که فصلها در پی هم میآیند و برای خود بودن، ظاهر ملاک نیست. چه تفاوت دارد خط یا نقاشی، قدیم یا جدید بودن بلکه رفتار و پایمردی در پذیرفتن چرخ روزگار است که گاهی خزان و گاه بهار است. مگرنه خواجه فرمود:
آن پریشانی شبهای دراز و غم دل همه در سایه گیسوی نگار آخر شد
هویت در خاطرات کودکی شکل میگیرد و در جای جای آنچه زیستهایم رخ میدهد، در کنج خلوتِ کار دل و در خدمت خلق و مردمی که نه چندان سپاسگذار و قدردان هستند.
عامری نه چشم به دست دولتمردان داشت و نه مردمان. هستی را خالق خود میدانست و در پی زیستن آرامِ بی تعصب بدون دشنام و رقابت بر سر هیچ، چراکه روزگار بر کسی وفا نکرده؛ هرکس شیوهای برای مقابله با پلیدی و سیاهی دارد و هنر با پدیدار کردن زیبایی که بازتاب حقیقت است؛ در این نبرد شرکت میکند.
نامه ماه گذشته به قلم جاوید رمضانی را در لینک زیر مشاهده کنید:
هنرمند/منتقد؛ هم این و هم آن
هنرمند/منتقد | اثر چیست؟ معنای احتمالی آن چیست؟ به چه درد میخورد؟ در این روزهایی که عکس و عکاسی از من گریختهاست یا من از آن فرار کردهام چه چیز میتواند برایم بامعناتر/بیمعناتر از دبیری بخش عکاسی یک مجلۀ هنری باشد. رنگ این روزها رنگ همهچیز را عوض کرده است. عکس برایم رنگباختهاست و میدانم به سبب همین رنگعوضکردنش در لحظه است که اینگونه دوستش میدارم.[…][۱] […] موضوع، خود عکاسی است همانگونه که چیزها خود عکس هستند. «من» هم تکهای […]
مسعود اسکندری ؛ عکاس مهاجر
مسعود اسکندری خویی متولد ۲۳ آذر ۱۳۴۰ دانش آموخته عکاسی از دانشگاه هنر . فوق لیسانس عکاسی از دانشگاه هنرتهران و مستند نگاری از دانشگاه Ryerson کانادا (Master of Fine Arts in Documentary Media) . تدریس در گالری هنر همیلتون و دستیار خانم Pearl Van Geest هنرمند و مدرس نقاش کانادایی .
همسایه یا هنرمند | نامه ماه شهریور
همسایه یا هنرمند | نامه ماه شهریور به بهانه آرت فر و بینال استانبول همزمان با نمایشگاه آی وی وی هنرمند جنجالی چینی سایت تندیس به قلم جاوید رمضانی همسایه یا هنرمند این روزها شایعه اجرایی نشدن آرت فر تهران بر سر زبانها است و از سویی شایعه پذیرش ارزش آثار هنری در تالارهای بورس. اما در همین زمان، آرت فر و بینال استانبول در شرایطی اجرا میشود که آی وی وی هنرمند جنجالی چینی در موزه دانشگاه سابانجی استانبول […]