رخدادی تازه در عرصه فرهنگ و هنر با گشایش گالری دانژه
افتتاحیه گالری دانژه در سمنان با نمایش آثار سید اسدالله شریعتپناهی
به گزارش سایت تندیس: سمنان که نام باستانی آن کومش است، با تاریخی دیرینه به قدمتی بیش از دو هزار سال، روز پنج شنبه مورخ ۴ آبان ماه ۱۳۹۶ میزبان رخدادی مهم در عرصه فرهنگ و هنر بود. آغاز به کار و افتتاحیه گالری دانژه، با نمایش آثاری از سید اسدالله شریعت پناهی، از هنرمندان نامی ایران و استان سمنان، با عنوان «جریان سیال هستی» روز پنج شنبه در میان اهالی فرهنگ و هنر ایران و با ایراد سخنرانی توسط برخی از نام آشنایان این حوزه صورت گرفت. شهر سمنان با قدمتی بیش از بیست قرن تمدن ایرانی، از پیشگامان عرصه هنر و فرهنگ ایرانی است که هنرمندان بزرگی را در دامان خود پرورش داده است و افتتاح کافه گالری دانژه اتفاقی مهم برای هنرمندان این خطه به حساب می آید.
مراسم با سخنرانی مقدماتی آقای محمدحسن جواهری از هنرمندان شناخته شده حوزه ادب در شهر سمنان، آغاز گردید. ایشان با یاد کردن از هنرمندان نامی شهر سمنان، به اهمیت حفظ آثار هنری و فرهنگی به عنوان میراثی ملی اشاره کردند و خاطر نشان نمودند که ایجاد گالری های هنری راهی برای آشنایی بیشتر جامعه با آثار فرهنگی هنرمندان و بسط و ترویج فرهنگ بومی در میان جامعه است. به باور ایشان، تلاش های خارج از دولت در ایجاد و استقرار مکان های فرهنگی بسیار موثرتر از حمایت های دولتی می باشد.
در ادامه، آقای دکتر رمضانی، مدیر سایت تحلیلی، پژوهشی و خبری هنرهای تجسمی تندیس، در سخنان خود از تاریخچه ایجاد موزه ها و گالری ها در دنیا صحبت نمودند و توضیح دادند که چگونه گالری ها نقش مهمی را در قوام بخشیدن فرهنگ در جوامع ایفا می نمایند. ایشان به تاریخچه تشکیل موزه ها و گالری ها در ایران نیز اشاره کرده و ظرفیت های بالای بالقوه در استان سمنان در عرصه هنرهای تجسمی را، امکانی مهم برای حوزه فرهنگ و هنر کشور دانستند.
در بخش پایانی سخنرانی های افتتاحیه، آقای دکتر شریعت پناهی صاحب کافه گالری دانژه، ضمن تشکر از حضور حاضرین و چهره های هنری و فرهنگی در مراسم، هدف خود را از ایجاد گالری دانژه، ایجاد فرصتی برای معرفی چهره های هنری استان و کشور در سطح بین المللی عنوان کردند و با اشاره به رئوس برنامه ها و طرح های پیش رو در کافه گالری دانژه، ابراز امیدواری کردند که از طریق فعالیت های گالری دانژه زمینه برای حضور هنرمندان بین المللی در کشور و همینطور حضور هنرمندان داخلی در عرصه های بین المللی فراهم گردد.
نام کافه گالری دانژه ملهم از مجسمه ساز فرانسوی قرن ۱۹ میلادی، پیر-ژان دیوید که بعدها نامش را به دیوید دانژه تغییر داد، انتخاب گردیده است. شهرت دیوید دانژه در وقف هنر خود برای عظمت انسانی و تلاش او برای ثبت بسیاری از چهره های شناخته شده دوران خویش، شباهت زیادی به ماموریت گالری دانژه دارد. گالری هنری دانژه، ماموریت خود را شناسایی و معرفی استعدادهای نوظهور که قابلیت حضور در عرصه های بین المللی را دارند تعریف نموده است. هدف گالری هنری دانژه از زاویه نگاه بومی، توسعه فرهنگی و اجتماعی منطقه از یک سو و معرفی ظرفیت های هنری و فرهنگی بومی در عرصه های بین المللی است و از سوی دیگر در نگاهی بین المللی، دانژه ماموریتش را تبادل فرهنگی و معرفی هنرمندان سایر نقاط جهان به مخاطبین ایرانی تبیین کرده است.
کافه گالری دانژه در خانه باغی به مساحت ۴۰۰ متر و زیربنای ۱۸۰ متر، با طراحی حرفه ای، مکانی ایده آل برای نمایش آثار هنرهای تجسمی است. دانژه با تلفیق فضای کافه و گالری سعی نموده است تا موقعیتی را برای همنشینی و توقف بیشتر در کنار آثار هنری فراهم آورد. مخاطب را در کنار این آثار می نشاند و به نوشیدن یک فنجان قهوه و یا دمنوشی گیاهی و بحث و گفت و گو در خصوص آثار دعوت میکند. مخاطب فرصت تدقیق در آثار و اندیشیدن را پیدا میکند. تعمقی که به درک دقیق تر مخاطب از مفاهیم مستتر در اثر و ارتباط بیشتر با آن کمک مینماید. گالری هنر دانژه جایی است که هنر به بخشی از زندگی روزمره مخاطب گره میخورد و هنرمند به اندازه نوشیدن یک فنجان چای گرم فرصت همنشینی با مخاطبش را پیدا میکند.
لازم به ذکر است نمایشگاه تا تاریخ ۲۵ آبان ادامه دارد.
ساعت بازدید: ۱۰ تا ۱۲ و ۱۷ تا ۲۲
گالری روزهای شنبه تعطیل میباشد
نشانی گالری دانژه: سمنان- بلوار قائم- نبش خیابان میرحاج