کماکان اگزوتیسم در جریان است
سهم هنر ایران در حراج بونامز یک پنجم از فروش کل
فروش ۲۸۹ هزار پوندی آثار ایرانی در بونامز لندن با فروش ۱۲ اثر
از هنرمندان جوانی که به تازگی وارد حراج شده اند وجزء اسامی کمتر شناخته شده هستند میتوان به ساسان بهنام بختیار و فرزاد کوهان اشاره کرد.
هافینگتون پست در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که ساسان بهنام بختیار از نسل هنرمندان نوظهور جدید ایرانی است و ماموریت او اطلاع رسانی به جهان در مورد ماهیت واقعی ایران است نه آنچه در رسانههای غربی دیده میشود. او میگوید من به عنوان یک شهروند جهان بدون مرز (هنر) تصاویری با امضاها و فرمهای هنری من که سعی در به تصویر کشیدن ایرانی متفاوت از آن چیزی که از طریق لنز رسانهها دیده میشود دارد.
این هنرمند که کار خود را از گالری ژانت ردی آغاز کرده متولد ۱۹۸۴ است و در پاریس زندگی و کار میکند و در سال ۲۰۱۶ کلکسیون جوانان ایام گالری دبی، مجموعه انفرادی طلای آبی در گالری اعتماد، رویال کالج آرت دوبی، مجموعه خاطرات فردا در وی آی پی شام کریستیز، مجیک او پرشیا در سال ۲۰۱۵ حضور داشته است و اولین آثار خود را در شب جادویی کریستیز تالار امارات در سال ۲۰۰۹ ارائه داده است.
فرزاد کوهان مجسمه ساز و نقاش و هنرمند گالری ایام است که هویت و عشق و مهاجرت از موضوعات مورد توجه اوست و اغلب موضوعات مشترکی را در رسانه های خاص در مورد اشیاء انتخاب میکند. او از تاریخ و ادبیات الهام میگیرد و تمایل به تجربه کردن دارد و از طریق کلاژ سندینگ و دیکلاژ و ایجاد بافت های پر تحرک استفاده میکند. او متولد تهران ۱۹۶۷ است و در لسانجلس کار و زندگی میکند و در ۱۹۹۰ آموزش مجسمه سازی دیده است و از گالری سیحون لس انجلس در ۲۰۰۶ کار خود را اغاز میکند. و در گالری ایام و سیحون نمایشگاه انفرادی داشته است ۲۰۱۶ و ۲۰۱۳ در گالری ایام کار کرده است.
از مجموعه کارهای او میتوان به داستانهای مهاجرت ۲۰۱۶ و برشی از زمان اشاره کرد.
در حراج ۲۸ نوامبر بونامز لندن برابر با هفتم آذر ماه، ۱۲ اثر از آثار هنرمندان معاصر ایرانی فروش رفت. روزگذشته در حراج آثار مدرن و معاصر خاورمیانه بونامز لندن آثاری از سهراب سپهری، منوچهر یکتایی، فرامرز پیلارم، مسعود عربشاهی، شیرین نشاط، ساسان بهنام بختیار، ی.ز. کامی، فرزاد کوهان و مارکو گریگوریان به فروش رفت که جمعا به عدد ۲۸۹ هزار پوند رسید.
این حراج که به آثار هنر مدرن و معاصر خاورمیانه اختصاص داشت با فروش کلی ۱,۳۷۹,۷۲۵ به کار خود پایان داد و سهم آثار هنرمندان ایرانی نزدیک به یک پنجم فروش کل این حراج بود.
در این حراج اثری از سهراب سپهری با قیمت ۸۰ هزار پوند، “گوجه فرنگی، صبح” اثر منوچهر یکتایی با قیمت ۷۲۵۰۰ پوند، اثری بی نام از فرامرز پیلارام با قیمت ۶۸ هزار و ۷۵۰ پوند، سه اثر از ناصر عصار با قیمتهای ۲۵ هزار و ۸۷۵۰ و ۲۵۰۰ پوند، اثری از مسعود عربشاهی با قیمت پنج هزار پوند، کار بی نامی از شیرین نشاط با قیمت ۳۷۵۰ پوند، کاری از ساسان بهنام بختیار با عنوان “کاشان دو” با قیمت ۸۷۵۰ پوند، کاری از وای.زد.کامی با قیمت ۵۲۵۰ پوند، اثری از فرزاد کوهان با قیمت ۳۷۵۰ پوند و اثری از مارکو گریگوریان با قیمت ۵ هزار پوند فروخته شد.
در حراج بونامز لندن آثاری از فریده لاشایی، حسین زنده رودی (۲ اثر)، آیدین آغداشلو، علی شیرازی، شیرین نشاط و ابوالقاسم سعیدی فروش نرفت.
همچنان که گفته شد در این حراج اثری نیز از مارکو گریگوریان با قیمت ۵ هزار پوند فروخته شد.
گفتنی است، گرانترین آثار در حراج آثار مدرن و معاصر خاورمیانه در بونامز لندن به فخر النسا زید، هنرمند ترک با دو اثر با قیمتهای ۲۳۴۳۵۰ و ۱۲۱۲۵۰ پوند، تعلق دارد. سومین اثر ذی قیمت در این حراج، نقاشی بی عنوان سپهری است که با قیمت ۸۰ هزار پوند فروش رفت.