ایسنا:
[one_third]هنرمندان ایرانی توانستند با فروش دو میلیون و ۳۰۰ هزار دلاری آثارشان در حراجی کریستی دبی، در رتبه دوم قرار گیرند.
هجدهمین حراجی هنرهای مدرن و معاصر کریستی دبی، ۱۸ ماه مارس با حضور آثار هنرمندانی از ایرانی، ترکیه و کشورهای عرب برگزار شد. در کل، ۱۵۸ اثر هنری در این حراجی عرضه شد که خریداران تلفنی بسیاری را به جنبوجوش انداخت. این حراجی در نهایت به فروشی ۱۱ میلیون و ۳۹۷ هزار و ۷۵۰ دلاری دست پیدا کرد که نسبت به حراجی ماه مارس سال گذشته کریستی، هفت درصد رشد داشت.
۲۵ خریدار ثروتمند از ۲۵ کشور جهان در حراجی آنلاین این رویداد با هم به رقابت پرداختند. گرانقیمتترین اثر فروختهشده از طریق اینترنت، اثری از اسماعیل شاموت بود که ۱۶۱ هزار دلار ارزش داشت.
مجموعهای از آثار هنر لبنان که تصور میشد حدود ۷۵۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار دلار به فروش برسد، با دو برابر این قیمت چکش حراج خورد. گرانقیمتترین اثر این مجموعه، تابلوی نقاشی «بابل» اثر ایمان بعلبکی بود که رکورد جدیدی را با فروش ۴۸۵ هزار دلاری برای خالقش به ثبت رساند.
اثری از تاهیا حلیم، هنرمند مصری، نیز به قیمت ۷۴۹ هزار دلار به خریداری ناشناس فروخته شد و رکوردی جهانی را برای هنرمندش باقی گذاشت.
در این حراجی ۳۸ درصد آثار فروختهشده (۴۷ اثر) بالاتر از قیمت پیشبینیشده به فروش رسیدند و ۳۱ رکورد جدید جهانی برای برخی هنرمندان به ثبت رسید.
هنرمندان مصری با فروش کل آثارشان به ارزش دو میلیون و ۸۰۰ هزار دلار در رتبه اول و هنرمندان ایرانی با فروش کلی دو میلیون و ۳۰۰ هزار دلار در مقام دوم این حراجی قرار گرفتند. لبنانیها هم با فروش کلی دو میلیون و ۲۰۰ هزار دلاری کارهای هنریشان، رتبه سوم را در میان کشورهای شرکتکننده از آن خود کردند.
در این دوره از حراجی کریستی، محمد احصایی (۱۶۱ هزار دلار)، سهراب سپهری (۱۶۱ هزار دلار)، پرویز تناولی (۵۰ هزار دلار)، کورش شیشهگران (۱۳۷ هزار دلار)، حسین زندهرودی (با سه اثر در مجموع ۱۳۹ هزار دلار)، بهمن محصص (۱۷۳ هزار دلار)، مسعود عربشاهی (۱۰۰ هزار دلار)، رضا درخشانی (۱۲۵ هزار دلار) منوچهر یکتایی (۶۸ هزار و ۷۵۰ دلار)، قاسم حاجیزاده (۵۰ هزار دلار)، سونیا بالاسانیان، هنرمند ایرانی – ارمنی (۵۲ هزار و ۵۰۰ دلار)، اردشیر محصص (۳۲ هزار و ۵۰۰ دلار) و فرهاد مشیری (با سه اثر در مجموع ۴۵۲ هزار دلار) هنرمندان ایرانی حاضر در هجدهمین حراج کریستی دبی بودند.