تندیس: اولین نمایشگاه انفرادی ابوالقاسم سعیدی در ایران، ۲۲ خرداد در نگارخانه شهریور گشایش مییابد.
در اولین نمایشگاه انفرادی ابوالقاسم سعیدی که پس از شش دهه در ایران برگزار میگردد، ۳۰ تابلو درابعاد مختلف که مربوط به سالهای مختلف فعالیت هنری این نقاش روی دیوار خواهد رفت. آثاری که در اغلب آنها، شاهد درآمیختن درونمایههای ایرانی با سبکها و تکنیکهای مدرن هستیم.
سعیدی درباره نداشتن عنوان و یا تاریخ در تابلوهایش معتقد است: «مساله این است که من از کجا آمدهام. مساله وجود است، مساله زمان نیست. از این رو تابلوهایم بدون تاریخ هستند و در عوض من آنها را به دورههای مختلف مثل شصت سالگی، هفتاد سالگی یا نود سالگیام تقسیم بندی کردهام.»
سعیدی همدوره مارکو گریگوریان، محسن وزیریمقدم، پرویز تناولی، حسین زندهرودی و دوست نزدیک سهراب سپهری بوده است. همچنین از نخستین شرکت کنندگان ایرانی فستیوال ونیز به شمار میرود. کارهای او نقطه تلاقی توان فردی و خلاقانه امروزی با تقطیر معنای هنرهای سنتی ایرانی است.
ابوالقاسم سعیدی، در سال ۱۳۰۴ در اراک به دنیا آمد. او در سال ۱۳۳۴ از مدرسه هنرهای زیبای پاریس (بوزار) فارغ التحصیل شد و بیش از سه دهه است که در فرانسه کار و زندگی می کند؛ هر چند معتقد است کارگاهش را از تهران به پاریس منتقل کرده است و پاریس، تنها برای او حکم آتلیهاش را دارد. برخی فعالیتهای هنریاش در ایران، شامل اجرای پروژههای نقاشی برای سازمان رادیو و تلویزیون، بانک مرکزی، تالار رودکی و دانشگاه شیراز است. او در سال ۱۳۳۹ جایزه دومین بیینال نقاشی تهران را دریافت کرد و شش سال بعد، برنده جایزه بزرگ پنجمین بیینال تهران شد.
در سال ۱۳۳۸ نیز جایزه نقاشان جوان فرانسه را از آن خود کرد. سعیدی تاکنون نمایشگاههای گروهی و انفرادی متعددی در فرانسه، بلژیک، اسپانیا، سوییس و دیگر کشورها بر پا کرده است. نمایش آثار در سالن نقاشان جوان و نمایشگاه های بزرگ سالانه پاریس از ۱۳۳۳ تا ۱۳۴۰؛ شرکت در دوسالانه های تهران، پاریس و سائوپولو؛ نمایش آثار در دومین، سومین و پنجمین دوسالانه تهران؛ شرکت در نمایشگاه باغ ایرانی موزه هنرهای معاصر (۱۳۸۳)؛ عضویت در هیات داوران و کمیته تشکیلاتی نمایشگاه نقاشی جوان فرانسه و عضویت در انجمن نقاشان فرانسه در کارنامه هنری این نقاش دیده می شود.
نمایشگاه مروری بر آثار این هنرمند از جمعه ۲۲ خرداد ماه در گالری شهریور گشایش مییابد به مدت یک ماه نیز ادامه خواهد داشت. علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند به نشانی تهران، الهیه، خیابان خزر شمالی، بنبست هرمز، شماره ۹ مراجعه فرمایند.