پنجاه و هفتمین نشست پژوهشی هنر با یاد استاد ایوان اُتنین ژیرارد در نگارخانه برگ برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران: نگارخانه برگ سازمان زیباسازی شهر تهران سهشنبه ۲۶ مردادماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۸الی۲۰ میزبان پنجاه و هفتمین نشست پژوهشی هنر می باشد که به نکوداشت استاد ایوان اُتنین ژیرارد اختصاص خواهد داشت. در این مراسم، آقایان ایرج اسکندری، داریوش طلایی و امان اُتنین ژیرارد به ایراد سخن خواهند پرداخت و در انتها نیز فیلمی از زندگی و آثار این هنرمند که به همین مناسبت تهیه شده، به نمایش در می آید.
در طی مراسم که با همکاری سازمان زیباسازی تهران و نشریه تندیس برگزار می شود؛ نمایشگاهی از آثار نقاشی و عکس این هنرمند برجسته پیش روی علاقمندان قرار خواهد گرفت که این نمایشگاه تا ۴ شهریور ادامه دارد.
استاد ایوان اُتنین ژیرارد در سال ۱۹۳۲ میلادی در شهر بزانسون فرانسه متولد شد. تحصیلات هنری خود در رشته نقاشی، طراحی و گرافیک در کشور سوئیس و فرانسه به انجام رسانید.
وی در سال ۱۳۴۱ به ایران سفر کرد و بهزودی با هنرمندان برجسته آن ایام نظیر سهراب سپهری، بیژن جلالی، صادق بریرانی و .. آشنا شد. در سال ۱۳۴۲ با پیشنهاد تدریس در دانشکده هنرهای تزئینی موافقت کرد و مدیر و مدرس دپارتمان هنرهای گرافیک گردید.
پس از چندی مجذوب فرهنگ و تمدن ایران خاصه عرفان و تصوف اسلامی شد و به دین اسلام مشرف گردید. او در سال های اقامت خود هنرمندان متعدد و برجسته را تربیت نمود که از آن جمله می توان به دکتر ایرج اسکندری، بهمن بروجنی، داود امدادیان و … اشاره کرد.
ایوان اتنین ژیرارد علاوه بر هنرهای تجسمی با موسیقی سنتی ایران و بزرگان این عرصه آشنا بود و می کوشید تا در آموزه های هنری خود، همواره به فرهنگ غنی و تمدن ایران زمین ارجاع داشته باشد.
ژیرارد در سال ۱۳۶۰ همزمان با وقوع انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه به همراه همسر ایرانی خود به پاریس بازگشت و اشتغالات فرهنگی خود که همواره از مسئله معنویت هنر ریشه می گرفت پیگیری نمود. وی در سال های بعد، چندین بار دیگر برای دیدار از خانواده و دوستان و شاگردان خود به ایران سفر کرد و با مطبوعات کشور به گفتگو نشست.
ایوان اُتنین ژیرارد در آبان ۱۳۹۱ فرانسه دارفانی را وداع گفت اما خاطره حضور او در ایران و اشتیاقش به دین مبین اسلام همچنان در اذهان باقی است.
گفتنی است که نگارخانه برگ؛ در انتهای خیابان پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی شرقی، عمارت عین الدوله واقع شده است و همه روزه صبح و بعدازظهر پذیرای علاقمندان است.