خرد و اندیشه در بازگشت به ریشه ها در آثار حسین والا منش
گزارش تصویری از چیدمان های حسین والامنش در گالری پرژههای آران
حسین والامنش دیپلم نقاشی خود را از هنرستان هنرهای زیبا- تهران (۱۳۴۹) گرفت و فارغ التحصیل دانشگاه هنرهای زیبا- استرالیای جنوبی است. وی تاکنون نمایشگاههای بسیاری را در کشورهای مختلف برگزار کرده است. این بار این هنرمند حساس و باریک بین برای نخستین بار در ایران نمایشگاهی از چیدمان و ویدیو آرت را به نمایش گذاشته است. نازیلا نوع بشری در بیانیه نمایشگاه «از کجا آمدهام» نوشته است:
برای اولین نمایشگاه انفرادی خود در زادگاهش، حسین والامنش مجموعه ای از آثارش را که نمایانگر زوایا و لایههای مختلف برزش ایشان است را انتخاب نمودهاند. فرمهای هندسی خالص که با عناصر طبیعتی چون آتش، خاک و چوب بسیار نزدیک هستند در کنار آثاری که ریشه در هنرهای پارسی دارند، بینشی از ذهن جستجوگر این هنرمند را به مخاطب منتقل میکنند. ویژگیهایی فضاهایی که آثار این هنرمند در اختیار خود میگیرند در کارهای کوچکتر مشهود میباشد. در آثار شهری هنرمند، در خیلی از نمونهها، دروازهای بین دنیای شهری و طبیعت ساخته میشود و در این آثار توجه و دقت هنرمند در جاگذاری آثار و رابطه با محیط پیرامونی، مشهود میباشد. برای نمایشگاه در پیش رو هنرمند با همین رویکرد و دقت و با توجه به فضای گالری به انتخاب آثار پرداختهاند.هنر حسین والامنش ریشه در خاک دارد و در عین حال با پردهای از ارجاعات ظریف و طنازانه به آنچه که در«ورا» هست اشاره میکنند؛ فضایی سبک بال در هنر ایشان جاری است و همزمان خرد و اندیشه در بخش بخش تصاویر و کلمات ملموس است. درگیری و تعهد ایشان با طبیعت و جهان به سادگی مشهود است و انسانیتی را نمایان میکند که برای مخاطبان به غایت جذاب است. بسیاری از آثار ریشه در شعر غنی ایران زمین، هم در معنای ادبی و هم در فرم دارند. لایههای مختلف آثار نشان از تاریخ زندگی شخصی و اجتماعی هنرمندی که از دو فرهنگ کاملاً متفاوت بهره برده دارد.در عین این که هر اثر به تنهائی بر قدرت خود تاکید می کند، در عین حال مجموعه آثار به دنبال هم و نظیر خط هیروگلیف جملات کاملتری را می سازند. نوشته هائی که از نظر بصری جذاب هستند و عناصر و مفاهیمی واقعی و یا خیالی را القا میکنند؛ نمایشی از پیوستگی و اتصال که بخش مهمی از جهان بینی هنرمند و شیفتگی ایشان به اصل و هسته همه چیز است. تاثیر هنر بومیان استرالیا، بخصوص سادگی که این بومیان در هنر خود به کار میگیرند، در آثار هنرمند مشهود است، علی الخصوص در آثاری که جنبه آیینی دارند و یا به شدت ساده میشوند.اشتیاق حسین والامنش به طبیعت و جهان و دلبستگی ایشان به هنر کاملا واضح است و پس از سالها فرصتی فراهم شده که مخاطبان ایرانی به تماشای سبک بالی و قدرت روحی این هنرمند جهانی، بنشینند.
حسین والامنش می گوید: هنر من عناصر مختلف نظیر زیبایی شناسی، محتوا و فرم را از هم جدا نمیکند. دری باز میشود و اجمالا واقعیت را میتوان حسن نمود و متوجه خاصیت فناپذیر طبیعت شد.
نمایشگاه تا ۲۲ آبان ادامه دارد.
ساعات بازدید روزانه: روزهای جمعه ۴ تا ۸ و روزهای دیگر ۱ تا ۷ میباشد.
نگارخانه روزهای شنبه تعطیل است.
آدرس گالری: زیر پل حافظ خیابان نوفل شاتو کوچه لولاگر پ ۵٫