هنر مردانه و سهم هنرمندان زن در حراج‌ آثار هنری
نابرابری جنسیتی در حراج‌ آثار هنری/ زنان در پایین جدول قرار دارند

یایویی کیوساما هنرمندان زن در حراج‌ آثار هنری
بنا به تحلیل و تجزیه اطلاعات فروش آثار هنری در سال ۲۰۱۷، از میان صد هنرمندی که آثارشان با بالاترین مبلغ به فروش رسیده است، تنها سیزده نفر زن بوده‌اند.

به گزارش مهر به نقل از بی بی سی، حراجی MutualArt گران‌ترین آثار هنرمندان زن را کار یایویی کوساما هنرمند ژاپنی اعلام کرده که به مبلغ ۶۰.۶ میلیون دلار به فروش رسید و جایگاه سیزدهم را بین صد نفر کسب کرده است.

سیزده هنرمند زنی که در بین صد هنرمند پرفروش هستند در مجموع ۲۶۳ میلیون دلار کارهایشان به فروش رفته که فقط ۷.۴ درصد کل آثار فروخته‌شده (۳.۵ میلیارد دلار) می‌شود.

لئوناردو داوینچی در صدر فهرست رده‌بندی حراج‌های سال ۲۰۱۷ قرار دارد. اثر او «سالوادور موندی» (منجی جهان) به بهای ۴۵۰ میلیون دلار به فروش رفت.

ژان میشل باسکیا در جایگاه دوم قرار دارد. آثار او در سال ۲۰۱۷ تا بهای ۳۳۸ میلیون دلار به فروش رفته است. در رده‌های بعد اندی وارهول، سای تومبلی و روی لیختنشتاین قرار گرفته‌اند.

کوساما که ۸۹ سال دارد، یگانه هنرمند زنده زن است که نامش در میان پنجاه هنرمند برتر این فهرست قرار دارد.

پرفروش‌ترین هنرمندان زن بعد از او لوئیز بوروژوا، جوآن میچل، اگنس مارتین هستند که مانند کوساما در دهه ۱۹۵۰ میلادی صاحب نام و نشان شدند.

هنرمندان زن با گران‌ترین آثار فروخته‌شده:

۱. یایویی کوساما

بهای مجموعی فروش آثار در حراجی‌های ۲۰۱۷/ ۶۵.۶ میلیون دلار

یایویی کیوساما هنرمندان زن در حراج‌ آثار هنری

کوساما متولد سال ۱۹۲۹ در ژاپن به خاطر نقاشی‌ها و چیدمان‌های مجسمه‌گونش که طرحی از خالخال‌های‌ متراکم و بی‌پایان خلق می‌کند، شهرت دارد. آثار این هنرمند ژاپنی بر هنر پاپ در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ تاثیرگذار بوده است و از لحاظ فروش خیلی جلوتر از هنرمندان زن دیگر است.

۲. لوئیز بوروژوا

بهای مجموعی فروش آثار در حراجی‌های ۲۰۱۷/ ۳۶.۸ میلیون دلار

لوئیز بوروژوا هنرمندان زن در حراج‌ آثار هنری

این هنرمند فرانسوی-آمریکایی (۱۹۱۱-۲۰۱۰ ) مجسمه‌هایی خلق کرد که در آن شکل، اعضای بدن و اندام‌های داخلی انسان را طور دیگری تعریف کرد. او همچنین به خاطر پیکره عنکبوتی بزرگی شهرت دارد که آدمیان زیر پای آن مانند حشراتی کوچک به نظر می‌رسند.

۳. جوآن میچل

بهای مجموعی فروش آثار در حراجی‌های ۲۰۱۷/ ۳۰.۵ میلیون دلار

جوآن میچل هنرمندان زن در حراج‌ آثار هنری

میچل (۱۹۲۵-۱۹۹۲) با چرخش جسورانه قلم‌مو و ایجاد بافت‌ها روی زمینه‌های کم‌رنگ، آثاری را در سبک اکپرسیونیسم آبستره آفرید که معمولاً الهام گرفته از طبیعت بودند. یکی از نقاشی‌های او در اوایل ماه جاری ۱۶.۶ میلیون دلار فروخته شد که رکورد گران‌ترین اثر قبلی او را شکست.

۴. اگنس مارتین

بهای مجموعی فروش آثار در حراجی‌های ۲۰۱۷/ ۲۶.۳ میلیون دلار

۴. اگنس مارتین هنرمندان زن در حراج‌ آثار هنری

مارتین (۱۹۱۲-۲۰۰۴) در دهه ۱۹۵۰ میلادی یکی دیگر از هنرمندان مهم آبستره در نیویورک بود. نقاشی‌های او که همیشه شکل مربع داشت، معمولاً با خطوط مدادی ظریف و تکه‌های رنگ‌ شکل می‌گرفت.

۵. باربارا هپورث

بهای مجموعی فروش آثار در حراجی‌های ۲۰۱۷/ ۱۵.۹ میلیون دلار

باربارا هپورث هنرمندان زن در حراج‌ آثار هنری

آثار باربارا هپورث (۱۹۰۳-۱۹۷۵) مجسمه‌ساز بریتانیایی، شامل قطعاتی بزرگ و گرد با سوراخ‌هایی در وسط بود که طبیعت و انسان را تداعی می‌کرد.

در همین ارتباط و تحلیل بازار حراج عکاسی را اینجا بخوانید:

هنرمند منتقد غزاله هدایت

هنرمند/منتقد؛ هم این و هم آن

هنرمند/منتقد | اثر چیست؟ معنای احتمالی آن چیست؟ به چه درد می‌خورد؟ در این روزهایی که عکس و عکاسی از من گریخته‌است یا من از آن فرار کرده‌ام چه چیز می‌تواند برایم بامعناتر/بی‌معناتر از دبیری بخش عکاسی یک مجلۀ هنری باشد. رنگ این روزها رنگ همه‌چیز را عوض کرده است. عکس برایم رنگ‌باخته‌است و می‌دانم به سبب همین رنگ‌عوض‌کردنش در لحظه است که این‌گونه دوستش می‌دارم.[…][۱] […] موضوع، خود عکاسی است همان‌گونه که چیزها خود عکس هستند. «من» هم تکه‌ای […]

۲ comments

مسعود اسکندری ؛ عکاس مهاجر

مسعود اسکندری خویی متولد ۲۳ آذر ۱۳۴۰ دانش آموخته عکاسی از دانشگاه هنر . فوق لیسانس عکاسی از دانشگاه هنرتهران  و مستند نگاری از دانشگاه Ryerson کانادا (Master of Fine Arts in Documentary Media) . تدریس در گالری هنر همیلتون و دستیار خانم Pearl Van Geest هنرمند  و مدرس نقاش کانادایی .

۰ comments
یازاز عکاسی فروش عکس فیلیپس

از فروش عکس فیلیپس تا حکمرانی اروینگ پن و انسل ادامز بر بازار عکاسی

از فروش عکس فیلیپس تا حکمرانی اروینگ پن و انسل ادامز بر بازار عکاسی بازار عکاسی حقیقتا چقدر پیشرفت کرده است؟ چهار نتیجه‌گیری بر مبنای داده‌های به دست آمده از حراج‌های عکس در فصل بهار | قسمت دوم و پایانی سایت تندیس ترجمه معصومه شیخی ۲- فیلیپس به قدرتی تبدیل شده است که نباید نادیده گرفت در حالی که کریستیز در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ قهرمان بلامنازع حراجی‌های بازار بهاره‌ی عکاسی بود، پس از آن این مرکز افت بسیار شدید و […]

۰ comments