تندیس: بزگداشت و نمایشگاهی از آثار حسن قائمی؛ پیشکسوت هنر نقاشی ۲۹ فروردین ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
حسن قائمی متولد سال ۱۳۱۴ در شهر رشت است. او از دوران کودکی به نقاشی علاقهمند شد و برای آموختن نقاشی نزد آلکس گِوِرگیس به تبریز رفت. سپس به تهران رفت و از آنجا که هم با استعداد بود و هم در دهه ۳۰ جامعه پتانسیل لازم برای رشد هنرمندان را داشت به سرعت شناخته شد.
حسن حامدی دبیر نمایشگاه و بزرگداشت حسن قائمی درباره این هنرمند گفت: “قائمی در نخستین بینال هنر تهران در سال ۱۳۳۷ به همراه منوچهر شیبانی و پرویز تناولی لوح تقدیر و جایزه ویژه هنرهای زیبا را دریافت کرد. او در سال ۳۹ در گالری هنر جدید آثارش را به نمایش گذاشت و به همراه سهراب سپهری آثارش را در موزه هنر مدرن آمریکا به نمایش گذاشت.
حسن قائمی شاعر و ترانه سرا نیز بوده است. این هنرمند روحیه خاصی دارد و شاید به دلیل همین روحیه باشد که پس از انقلاب و زمانی که حمایتهای پیشین از هنرمندان وجود نداشت او نه تنها برای خود و هنرش کاری نکرد بلکه خانه نشین شد، ارتباطش با جهان هنر را از دست داد و دیگران نیز او را به دست فراموشی سپردند.”
وی افزود: “در واقع ما این هنرمند را دوباره کشف کردیم. پس از مدتها جستجو ما او را درحالیکه که ساکن کرج بود و زندگی سختی داشت پیدا کردیم، با او تماس گرفتیم و اکنون تلاش میکنیم او را به جامعه هنر معرفی کنیم زیرا به جز هنرمندان پیشکسوت نسل دوم و سوم هیچکس او رانمیشناسد.”
به گزارش هنرآنلاین، این مراسم روز ۲۹ فروردین ماه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ با حضور حسن قائمی در خانه هنرمندان برگزار میشود. در این مراسم بهنام کامرانی نقاش و منتقد هنری درباره ویژگیهای هنری حسن قائمی سخنرانی کرده و همچنین حسنعلی کرمی دوست این هنرمند و کسی که به ما در برقراری ارتباط با او کمک کرد نیز صحبت خواهد کرد.
همچنین نمایشگاهی از آثار طراحی و نقاشی حسن قائمی در همین روز افتتاح، و تا ۱۰ اردیبهشت برپا خواهد بود.