گزارش تصویریِ نشست بررسی آثار مونا جولا
با حضور دکتر بهنام کامرانی
گزارش تصویری: سلماز افتخارزاده
به گزارش آوام مگ: گالری صا در سال ۹۸، در راستای ایجاد ارتباط بیواسطه میان مخاطب و هنرمند و فراهمکردن فضایِ کارگاهیِ مشارکتی برای هنرمندان، برنامههایی را در قالب اُپِناستودیو، وُرکشاپ، اجرای زندهی نقاشی و سمپوزیوم برگزار میکند.
اولین دوره از این مجموعه فعالیتها، تحت عنوان «روبارو» از شانزدهم فروردین کار خود را با حضور پنج هنرمند آغاز کرده: سحر افتخارزاده، سحر فتحی، فرزانه قریشی، مونا جولا، تاها حامد.
در طی دورههای مختلف، هنرمندان روزانه در فضای گالری روی آثار خود کار میکنند و هر جمعه برنامههایی متمرکز برای یک هنرمند به اجرا در میآید؛ از جمله اجرای زندهی نقاشی، نشست گفتوگو با هنرمند، و …
در همین راستا، پنجشنبه پنجم اردیبهشت، نشست بررسی مجموعهی در حال تولیدِ مونا جولا با عنوان «بینشان» با حضور بهنام کامرانی برگزار شد. طی این نشست، مونا جولا زمینههای روانی و اجتماعی شکلگیری آثار و چراییِ بهرهگیری از ترکیب تکنیک دوخت و چاپ عکس بر روی پارچهی کوبلن در این مجموعه را با حضار در میان گذاشت. این مجموعه، که بر موضوع جنگ و آسیبهای اجتماعیِ آن تمرکز کرده، در مسیر شکلگیری و تکمیل، در حال بسط به دیگر موضوعات مربوط به جنگ همچون پناهندگی است.
بهنام کامرانی، با اشاره به زمینهی انتقادی ـ اجتماعیِ این آثار و آثاری با دغدغههای مشابه، یکی از کارکردهای هنرهایی از این جنس را نشانهگذاریِ مسائل تاریخی ـ اجتماعی و نه لزوماً وسیلهای برای مستندنگاری توصیف کرد. از منظر کامرانی، همچنین میتوان آثار جولا را از نگاه لکانی بررسی کرد؛ گویی جولا با آثار خود مفهوم رنج را نمادین میکند.
کامرانی، با اشاره به زمینههای روانشناختیِ آثار جولا، دغدغهمندی شخصیِ هنرمند را در شکلگیری اثر بسیار مهم توصیف کرد و نیز آثار را دارای وجهی بیانگرانه توصیف کرد که خود را در آشفتگی و درهمتنیدگیِ نخها نمایان میکنند.
در ادامهی گفتوگو، حضار و مهمانِ برنامه پیرامون مسائل کلّیتری همچون زمینههای فرهنگیِ برخاسته از اقلیم و زبان، تأثیرات مهاجرت و تبادل فرهنگی بر هنر و فرهنگ به تبادل نظر پرداختند.
برنامهی «روبارو» سیزدهم اردیبهشت به کار خود پایان میدهد.
در همین ارتباط اینجا بیشتر بخوانید.