تندیس شیر پرویز تناولی از سوی بنیاد موسیقی پری صفا و گالری ۱۰
برای همراهی با انتشار آلبوم “کنسرت بزرگداشت پرویز تناولی” و فیلم “نقطه و شیر”
به گزارش مجله هنرهای تجسمی آوام: «تندیس شیر» حجم یادبود پرویز تناولی که برای همراهی با انتشار آلبوم “کنسرت بزرگداشت پرویز تناولی” و فیلم “نقطه و شیر” آفریده شده برای نخستین بار در روز هشتم اسفند ماه دیده خواهد شد. این حجم یادبود تازه تناولی و بستهی بزرگداشت از ۸ تا ۲۲ اسفند در گالری هدایت رونمایی می شود و به این مناسبت نمایشگاهی از سوی گالری۱۰ نیز در محل این گالری برپا خواهد بود. در این نمایشگاه یک نسخه از پورتفولیوی شیرهای پرویز تناولی و یک قالیچه ی شیری از طرح های او به نمایش در خواهد آمد. این پورتفولیو مجموعه ایست از چهار نسخه ی سیلک اسکرین از نقاشی های استاد تناولی با موضوع شیر و یک تندیس سرامیک کوچک شیر که آن نیز روی یک نقاشی نصب شده است.
در این نمایشگاه عکس ها و ویدیوهای بسیاری از نمایش “پرویز تناولی و شیرهای ایران” در موزه ی هنرهای معاصر تهران، کنسرت بزرگداشت پرویز تناولی در تالار وحدت، پشت صحنه ی فیلم مستند نقطه و شیر، تمرین ها و ضبط موسیقی در استودیو به نمایش در می آید.
همچنین برای نخستین بار یک مجموعه عکس که پیش از نمایش موزه در آتلیه ی عکاس هنرمند ژوبین میراسکندری برداشته شده دیده خواهد شد. در این عکس ها پرتره های هنرمندانه ای از سه آهنگساز و همچنین سروناز علم بیگی کارگردان فیلم در کنار استاد تناولی دیده می شود.یک عکس از مریم زندی از استاد تناولی در کنار مجسمه ی شیر بزرگ او و عکس هایی از حمیرا یاسری از پشت صحنه ی فیلم در کارگاه استاد تناولی و عکس های ارغوان بوستان از صحنه های جذاب تمرین و ضبط موسیقی در شرایط کرونا روی دیوارهای نمایشگاه خواهد بود.
بهزاد حاتم بنیانگذار بنیاد موسیقی پری صفا و مدیر گالری ۱۰ درباره هدف خود از برپایی این نمایشگاه گفت :«در تیر ۱۳۹۶ هم زمان با نمایشگاه بزرگ پرویز تناولی و شیرهای ایران در موزه ی هنرهای معاصر تهران، بنیاد موسیقی پری صفا کنسرت بزرگداشت پرویز تناولی را در تالار وحدت برگزار کرد که در نوع خود یک برنامه استثنایی بود ؛ از این نظر که یک تشکیلات فرهنگی و غیرانتفاعی به سه آهنگساز مطرح سفارش ساخت موسیقی بدهد.بنیاد برای این کنسرت به سه آهنگساز معاصر؛کریستف رضاعی، پیمان یزدانیان و مازیار یونسی ساخت آثاری درباره ی تناولی وشیرهای ایرانی را سفارش داد. این کنسرت را ارکستر سمفونیک ایران و اتریش (آیسو) به رهبری مازیار یونسی در تالار وحدت اجرا کرد. آهنگسازان در این ساخته های خود از شیر ایرانی سخن گفتند و به تناولی، شیر هنر معاصر ایران اشاره کردند.
گالری۱۰ نیز برای همراهی با نمایش تناولی تهیه کننده ی یک فیلم مستند به نام نقطه و شیر با کارگردانی سروناز علم بیگی بود که در روندی تماشایی به چهار سوی تناولی یعنی مجسمه ساز، نقاش، نویسنده و مجموعه دار می پردازد.»
حاتم درباره دشواری های انتشار آلبوم موسیقی این کنسرت افزود:«حیف بود که این کنسرت ضبط نشود چرا که هر موسیقی که ضبط و منتشر می شود باقی می ماند. ما البته چند بار دور خیز کردیم برای ضبط این اثر ؛حتی دوبار تصمیم گرفتیم این اثر را در اروپای شرقی ضبط کنیم که به خاطر افزایش قیمت دلار موفق به این کار نشدیم و در نهایت با سختی تمام هزینه اش را تامین و در داخل ایران ضبط کردیم.» بنیانگذار بنیاد موسیقی پری صفا یکی دیگر از دشواری های ضبط این اثر را همزمانی آن با شیوع کرونا دانست که کار ضبط و میکس آن را مشکل کرد:«به خاطر محدودیت های کرونایی نوازندگان یک یه یک بخش خود را در استودیو نواختند و با پایان یافتن ضبط، کارهای میکس انجام شد. در مواردی نوازندگان ارکستر خصوصاً سازهای بادی مجبور بودند برای ضبط اثر یک نفر یک نفر به داخل استودیو بروند .» به گفته او نهایتاً با هزینه بسیار و از جان دل مایه گذاشتن افراد ارکستر این اثر به رهبری مازیار یونسی و تهیه کنندگی رامین صدیقی به سرانجام رسید.
به گفته حاتم،تناولی نیز یک تندیس شیر کوچک برای همراهی با فیلم و آلبوم آفرید.این تندیس در کارگاه این هنرمند و در تعدادی نسخه محدود ساخته و روی یک پایه ی سنگ ماربل سیاه نصب شده است. رنگ این تندیس در جعبه ی بنیاد موسیقی پری صفا که سفارش دهنده و برگزار کننده ی کنسرت بود بنفش و در جعبه ی گالری ده که تهیه کننده ی فیلم بود سیاه است. بلندای تندیس ۱۶۵ میلیمتر است و روی آن امضای استاد تناولی و شماره ی ادیشن آمده است.
در هر جعبه همراه با این تندیس یک بروشور با سی دی آلبوم موسیقی و دی وی دی فیلم گذاشته می شود.
بنیاد موسیقی پری صفا و گالری۱۰ نهادهای فرهنگی شخصی، مستقل و غیر انتفاعی (خیریه) هستند و از این واگذاری یا فعالیت های دیگر خود هیچ سود مالی نمی برند. آن ها برای آنکه گروه بیشتری بتوانند اثری از استاد تناولی را داشته باشند به یاری استاد این مجسمه را در نسخه های محدود با کمترین بهای ممکن عرضه می کنند و به هیچ کس بیش از یک نسخه از هر جعبه واگذار نمی کنند.
علاقه مندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه از روز جمعه ۸ تا ۲۲ اسفند به گالری هدایت به نشانی تهران، خیابان استاد نجاتالهی(ویلا)، کوچه ششم، پلاک۱۵ مراجعه کنند.
مرسی از مطالب خوبتون