متاسفانه باخبر شدیم، در آخرین روزهای تعطیلات نوروز جامعه فرهنگ و هنر کشور، «حسن قائمی» هنرمند نقاش و «قاسم هاشمینژاد» نویسنده و روزنامهنگار پیشکسوت را از دست داد.
حسن قائمی متولد سال ۱۳۱۴ در شهر رشت است. او از دوران کودکی به نقاشی علاقهمند شد و برای آموختن نقاشی نزد آلکس گِوِرگیس به تبریز رفت. سپس به تهران رفت و از آنجا که هم با استعداد بود و هم در دهه ۳۰ جامعه پتانسیل لازم برای رشد هنرمندان را داشت به سرعت شناخته شد.
در سال ۹۴ به همت نشریه تندیس نمایشگاه و بزرگداشتی برای این هنرمند فقید در خانه هنرمندان ایران برگزار گردید. حسن حامدی دبیر نمایشگاه و بزرگداشت حسن قائمی درباره این هنرمند گفت: “قائمی در نخستین بینال هنر تهران در سال ۱۳۳۷ به همراه منوچهر شیبانی و پرویز تناولی لوح تقدیر و جایزه ویژه هنرهای زیبا را دریافت کرد. او در سال ۳۹ در گالری هنر جدید آثارش را به نمایش گذاشت و به همراه سهراب سپهری آثارش را در موزه هنر مدرن آمریکا به نمایش گذاشت.
حسن قائمی شاعر و ترانه سرا نیز بوده است. این هنرمند روحیه خاصی دارد و شاید به دلیل همین روحیه باشد که پس از انقلاب و زمانی که حمایتهای پیشین از هنرمندان وجود نداشت او نه تنها برای خود و هنرش کاری نکرد بلکه خانه نشین شد، ارتباطش با جهان هنر را از دست داد و دیگران نیز او را به دست فراموشی سپردند.”. وی که خود دراین نشست حضور داشت درباره نقاشی چنین گفته است:
- «نقاشی یعنی زیبایی، هرچه که زیباست نقش است. هر کسی بتواند رنگ را با آن ظرف اصلیاش به کار ببرد، هنرمند است کسی که بتواند زیباسازی کند. رنگ مهم ترین نکته در نقاشی است البته باید بگویم که رنگ بیشتر متد فرانسوی است و طرح بیشتر ایتالیایی است و من در این زمینه بیشتر متد فرانسوی هستم و به رنگ بسیار علاقه دارم. طراحی برای من ظرف است و دوست دارم آن را با رنگ پر کنم و پدیده زیبایی بیافریند.»
استاد حسن قائمی در سن ۸۳ سالگی در ۱۲ فروردین ۱۳۹۵ بر اثر کهولت سن و تنگی نفس درگذشت. روحش شاد و یادش گرامی.
قاسم هاشمینژاد متولد ۱۳۱۹، نویسنده، منتقد و روزنامهنگار بود.
او از دهه ۴۰ در مطبوعات نقد مینوشت و در سال ۱۳۵۸ رمان پلیسی با نام فیل در تاریکی را منتشر کرد.
نمایش منظوم اثر تی. اس. الیوت (تهران: نشر مرکز)،بشنو، آدمک! از ویلهلم رایش (تهران: انتشارات کتاب ایران- چاپ دوم: انتشارات نیلوفر)،خوابگران از ریموند چندلر(تهران: انتشارات کتاب ایران) و من منم: کتابی درباره خودکاوی اثر راتان لعل، از آثار ترجمه ای هاشمی نژاد است.
خیر النساء،سیبیّ و دو آینه، رساله در تعریف، تبیین و طبقهبندی قصههای عرفانی از دیگر آثار قاسم هاشمی نژاد هستند.
به گزارش ایسنا، به نقل از علی اکبر شیروانی تدوین گر کتاب “راه ننوشته” که مجموعهای است شامل مصاحبه های قاسم هاشمی نژاد: «آقای هاشمی نژاد از روز دوم فروردین ماه به علت عفونت ریه در بیمارستان شریعتی تهران بستری بود و ساعت ۱۹ روز ۱۳ فروردین ماه ۹۵ درگذشت.
او گفت: آقای هاشمی نژاد چند سالی با بیماری سرطان دست و پنجه نرم کرد و در دوسال اخیر مشکلات جسمی دیگری هم داشتند که باعث ضعیف شدنشان شده بود اما علت درگذشت ایشان عفونت ریه بود نه سرطان.
مراسم ختم این نویسنده و منتقد پیشکسوت سهشنبه ۱۷ فروردینماه ساعت ٢٠:١۵ در مسجدالرضا (ع) واقع در خیابان آپادانا، خیابان نیلوفر، میدان نیلوفر برپا میشود.
تندیس درگذشت این دو هنرمند پیشکسوت را به جامعه فرهنگ و هنر ایران تسلیت عرض مینماید