مرتضی خسروی نقاشی مفتون شاعرانگی و امکانات خلاقانه ذاتی رسانه نقاشی
گزیده ای از تجارب نقاشانه مرتضی خسروی طی دوره ای هفت ساله در گالری ایرانشهر
عنوان: در پیرامون
گشایش ۲ شهریور
خاتمه: ۱۶ شهریور
بازدید جمعه: ۱۶ تا ۲۱
بازدید روزانه : ۱۷ تا ۲۰
گالری روزهای شنبه تعطیل می باشد.
مرتضی خسروی (متولد ۱۳۶۶، بجنورد)، از سال ۱۳۸۷ فعالیت هنری خود را آغاز کرده و تا به امروز بیش از هفت نمایشگاه انفرادی در بیروت و تهران و تعداد زیادی نمایشگاه گروهی برگزار کرده است. حاصل شرکت او در جشنواره های محلی و ملی نیز، چندین مقام برتر در بیش از هفت جشنواره هنری بوده است.
مرتضی خسروی نقاشی است مفتون شاعرانگی و امکانات خلاقانه ذاتی رسانه نقاشی. در کار او، خطوط بر سازنده اشکال، با همه بیانگری، روایت خاصی را بازنمایی نمی کنند و بیننده را به نتیجه گیری خاصی بیرون از عالم نقاشی نمی برند. سوژه در این شیوه بازنمایی، ظرفیتی برای نمایش طیف وسیعی از عواطف انسانی و همزمان پوشیده داشتن آنها بر ملا می کند. مطالعه ساختاری جدی، طولانی و منضبط او بیشتر بر کار هنرمندان مدرن متمرکز است؛ آنجا که دغدغه بازنمایی تصویری واقعیت و اَنحای فرارفتن از شیوه های سنتی نقاشیِ در پیشانی تجربه نقاشانه بوده است.
کاوش در ماهیت نور در نقاشی و نقش اساسی آن در ایجاد فضا، شاید مهم ترین رشته ای باشد که این نقاشی ها را به هم می پیوندد. کیفیات تیرگی و روشنی جذبه اصلی تصاویری است که خسروی منبع الهام نقاشیهایش قرار می دهد. این کاوشگری، اشکال متنوعی از کیفیات بازنمایی نور در نقاشی های او رقم زده است. گاهی نور با ضربات قلم به روی کار می نشیند و واجد جسم و غلظت است، و در آثاری دیگر، کیفیتی محو، مبهم و منتشر دارد. گاه نور از خراشیدن و برداشتن رنگ یا حتی کندن سطح مقوا ایجاد می شود. مروری بر تجارب نقا شانه مرتضی خسروی که از نوجوانی آغاز می شوند نشان می دهد که او مدام و خستگی ناپذیر موضوعی را که دستمایه کار خود ساخته تکرار می کند و هر بار بر باریکهای جزئی متمرکز می شود. در نتیجه گاه این طرحواره ها بسیار شبیه به هم از کار در می آیند، اما نگاهی دقیق تر گامی را که هنرمند در هر یک از آنها برداشته هویدا می کند.
مجموعه حاضر، گزیدهای متنوع از این تجارب را، که ژانرهای معمول نقاشی مدرن را در بر می گیرند، به نمایش می گذارد. پرتره، طبیعت بی جان، نماهای شهری، درونخانهها، و نقاشی های روایی، همگی توانایی هنرمند در کارد ست استادانه و مقتصدانه رسانه را به نمایش می گذارند.