با سیف وانلی کسی که هنر مدرن را به مصر معرفی کرد آشنا شوید
پرونده معرفی هنرمندان عرب | قسمت نوزدهم
مجله هنرهای تجسمی آوام: دنیا حافظی حقانی
محمد سیف الدین اسماعیل محمد وانلی[۱] که معمولاً با نام سیف وانلی[۲] هنرمند مصری متولد سال ۳۱ مارچ ۱۹۰۶ وفات ۱۵ فوریه ۱۹۷۹ است.
وانلی در سال ۱۹۰۶ در اسکندریه مصر در یک خانواده اشرافی ترک تبار متولد شد. او پس از تحصیل در استودیوی هنرمند ایتالیاتی اوترینو بیچی [۳]هنر مدرن را به مصر معرفی کرد. در سال ۱۹۴۲ او استودیو خود را با برادرش ادهم وانلی راه اندازی کرد و با هم در بیش از ۱۷ نمایشگاه، به ویژه در بینال ونیز و سائوپائولو[۴]، برزیل شرکت کردند.
در پرتره های این هنرمند شخصیت هایی را می یابیم که با ژست های خود انعکاسی جداگانه از سرعت زندگی امروزه هستند. در حالی که برخی از نقاشی های او سرگرمی های زنده، تیاتر، پرفومنس، اجراهای موسیقی مانند سیرک های مسافرتی و باله را به تصویر می کشند، همانطور که در نقاشی باله روسی[۵] دیده می شود، تمرکز اصلی وائلی این بود که زندگی روزمره را به تصویر بکشد.
در نقاشی مادر و کودک[۶] ، او صمیمیت مادری را بررسی می کند، در حالی که در نقاشی شبانه[۷] صحنه ای بازتابنده از یک راننده انفرادی را نشان می دهد که در تاکسی سوار بر اسب خود چرت می زند.
در اواخر دهه ۱۹۵۰، وائلی به نوبیا[۸] سفر کرد تا مجموعه ای از نقاشی ها و طراحی هایی که زندگی در مصر علیا را به تصویر می کشد، برای یک پروژه دولتی و برای مستند سازی فرهنگ و شرایط قبل از جابه جایی که برای ساختن سد بلند اسوان[۹] رخ داد، تولید کند.
امروزه یک طبقه کامل از موزه محمود سعید[۱۰] در اسکندریه به سیف و ادهم وانلی اختصاص یافته است. آثار او توسط چندین موزه، از جمله موزهای: موزه هنر مدرن عربی در دوحه[۱۱]، دارات الفنون در امان[۱۲] و بنیاد هنری بارجیل در شارجه[۱۳] جمع آوری شده است.
نقاشی های این هنرمند با استفاده از سبک متمایزی از طیف رنگی متفاوت، فرم و ترکیب هندسه اشکال ساده شده و با تاثیراتی از فوتوریستی[۱۴] و کوبیسم[۱۵] ترکیب شده است.
برادران وانلی در زندگی و کار خود بسیار به هم نزدیک بودند، آنها بر یکدیگر تاثیر گذاشتند و سبک مشابهی را توسعه دادند. سیف فقط از نام کوچک خود برای امضای آثار نقاشی اش استفاده می کرد در حالی که برادرش ادهم آنها را نام وانلی یا ادهم وانلی امضا می کرد. آنها با هم گرایش های تصویری مدرن را در اسکندریه معرفی کردند و از اولین کسانی بودند که موضوعات بین المللی را به تصویر کشیدند و از سبک فولکوریستی[۱۶] معاصران خود، را جدا کردند.
سیف همچنین نویسنده مجموعه ای از خودنگارهایی است که حس شوخ طبعی و تمسخر او را به نمایش می گذارد. ولیکن پس از مرک برادرش، ادهم، که او را عمیقاً متاثر کرد، او پالت تیره تری از رنگ ها و سایه ها را در نقاشی هایش معرفی کرد.
سیف هنرمندی پرکار بود که بیش از هزار تابلو و طرح های متعدد را خلق کرد. او در زندگی حرفه ای خود از سطوح رنگ های پررنگ استفاده می کرد و آزادی بسیاری در ترکیب بندی هایش اعمال کرد، که هر دوی این ها او را به فوویسم[۱۷] نزدیکتر کرد.
کارهای این هنرمند در حراج کریستیز از ۴۰۰۰۰$ تا ۱۱۸۰۰۰ $ به فروش می رسد.
او در سال ۱۹۷۹ در استکهلم، سوئد در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
قسمتهای قبلی این پرونده را اینجا بخوانید:
عبدالهادی الجزار و نمادهای عامیانه آمیخته با فلسفه عامه
عمر النجدی پیوندی متفاوت میان سنت، هنر مصری و موجودات معاصر
صلاح طاهر هنرمندی با زبانِ جهانی
محمود سعد و ظهور ملیگرایی در مصر
عادل ال سیوی از تأثیرگذارترین هنرمندان معاصر مصر
حسن سلیمان | جدال با نقش هنر و هنرمند در جامعه
جورج البهجوری پدربزرگ کاریکاتور مصر
موتاژ نصر هنرمندی که کانال جیغ مردم سرزمینش است
علاء عواض نقاش دیوارهایی برای جنگ و صلح
خالد حافظ و رابطهی بین ریاضی و عاطفه
پرترهها و آثار چندوجهی مارگارت نخلا
جاذبیه سری و نقاشیهایی از چهرههای زنان قوی
[۱] – Mohammed Seif al-Din Wanly
[۲] – Seif Wanly
[۳] – Otorino Becchi
[۴]– São Paulo, Brazil
[۵] Russian Ballet (1958-60)
[۶] Mother and Child (1957)
[۷] Nocturne (1953)
[۸] Nubia
[۹] Aswan High Dam
[۱۰] the Mahmoud Said Museum in Alexandria
[۱۱] Arab Museum of Modern Art in Doha
[۱۲] Darat AL Funoon in Amman
[۱۳] the Barjeel Art Foundation in Sharjah
[۱۴] Futurist
[۱۵] Cubist
[۱۶] folklorist style
[۱۷] Fauvism