طبیعت بیجان عیسی جباری و بی انتهایی معناهای تهی
گزارش تصویری نمایشگاه نقاشی با عنوان طبیعت بیجان در گالری ساربان
در بیانیه نمایشگاه به قلم زروان روح بخشان آمده است:
چیستی واقعیت و نسبت آن با حقیقت، همواره مسئلهی بشر بوده و هست. امروز در جهانی چند پاره و ناامن جسم با انواع مختلف و متفاوتی از تعابیر و تصاویرِ واقعیت سر و کار داریم. ما صاحبانِ اذهانِ چند تکه و پاره پاره، به مثابه موجودی متفکر و کنشگر در مقام واضعِ معیارها و ناظر بر آنها، در جایگاهِ سوژه قرار گرفتهایم و میپنداریم که ناظر بر واقعیتِ ابژهها هستیم. حال آن که میدانیم این نمایش چندان نسبتی با واقعیت موجود ندارد.اگر نه همهی هنر، دست کم بسیاری از آن، بر همین منوال، واقعیتی دیگر ساخته و پرداخته است و البته این امر منافاتی با تعاریفِ متعدد آن نداشته و در واقع گویی حقیقتِ هنر چنین است. در این میان نقاشی که بخشی از جهان را قاب گرفته و در برابر ما قرار میدهد، همواره گرفتارِ سطح خود و عمق موضوع یا منظرهای که مینمایاند، میماند؛ جهانی دیگر میسازد و واقعیتی دیگر!عیسی جباری نیز کوشیده است تا با اتکا به همین تناقض، نقاشی را به چالش بکشد؛ چنین است که در آثار وی معنایی واحد شکل نمیگیرد. گویی که باورهای او تردیدهایی هستند که در هجوم تصاویر، غرق شده و از معناهایی خالی، پُر میشوند. تلاش جباری براین است که ما را با بی انتهایی معناهای تهی ناشی از تصاویر پیرامون مان روبهرو کند؛ آنجا که طبیعت بیجان ساکن و ساکت خود ماییم که در صفحات تخت تصاویر متعدد رسانههای مختلف تکثیر میشویم.
زروان روح بخشان- آذر ۹۶هرآنچه برای رفع غرایض نیاز داری تا …
تصویری از آن ساخته شده است تا تو به خود مراجعه نکنی و استخراجی از درون نداشته باشی؛ روزنامهها، مجلات، رسانههای مجازی و غیره. ما برای پرداختن به خویشتن خویش با موانع بسیار مواجهیم. من نمایشگر این موانع ساختگی پی در پی هستیم.
زیر آب که باشی ادراک حسی مختل میشود؛ دیگر مختار به انتخاب نیستی، فرصتی است برای شکل گیری واقعیت در جایی دیگر. واقعیتی که دیگر واقعیت نیست. لازم به ذکر است نمایشگاه تا ۴ دی ادامه دارد.
ساعت بازدید: ۱۶ تا ۲۰
نشانی گالری ساربان: سهروردی شمالی- هویزه غربی- نبش یوسفی- پلاک ۱۳۰
گزارش نمایشگاههای جاری را در لینک زیر مشاهده کنید:
هنرمند/منتقد؛ هم این و هم آن
هنرمند/منتقد | اثر چیست؟ معنای احتمالی آن چیست؟ به چه درد میخورد؟ در این روزهایی که عکس و عکاسی از من گریختهاست یا من از آن فرار کردهام چه چیز میتواند برایم بامعناتر/بیمعناتر از دبیری بخش عکاسی یک مجلۀ هنری باشد. رنگ این روزها رنگ همهچیز را عوض کرده است. عکس برایم رنگباختهاست و میدانم به سبب همین رنگعوضکردنش در لحظه است که اینگونه دوستش میدارم.[…][۱] […] موضوع، خود عکاسی است همانگونه که چیزها خود عکس هستند. «من» هم تکهای […]
مسعود اسکندری ؛ عکاس مهاجر
مسعود اسکندری خویی متولد ۲۳ آذر ۱۳۴۰ دانش آموخته عکاسی از دانشگاه هنر . فوق لیسانس عکاسی از دانشگاه هنرتهران و مستند نگاری از دانشگاه Ryerson کانادا (Master of Fine Arts in Documentary Media) . تدریس در گالری هنر همیلتون و دستیار خانم Pearl Van Geest هنرمند و مدرس نقاش کانادایی .
اتاق برق آرشیو گالری لیتو سالهای۵۰ تا ۵۷ را نمایش میدهد
آرشیو گالری لیتو بین سالهای ۵۰ تا ۵۷ گزارش تصویری آرشیو گالری لیتو در اتاق برق، پروژهای بیرون از گالری دستان دستان نمایش بخشی از آرشیو گالری لیتو در اتاق برق را به نمایش میگذارد. این نمایش در روز ۲۴ آذر ۱۳۹۶ افتتاح شد و تا ۲۹ این ماه ادامه خواهد داشت. این نمایش شامل بخشی از پوسترها، کارتهای دعوت، تصاویر و بریده جراید مربوط به نمایشگاه گالری لیتو بین سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ است. این نمایشگاه با حمایت فریدون […]