هنرمند یا کارشناس، حد فاصل دانشگاه تا گالری
نقدی بر نمایشگاه مجسمهسازان جوان در گالری فرمانفرما
سایت تندیس به قلم جاوید رمضانی
در بین فارغالتحصیلان یک دورهی دانشگاهی تعدادی هنرمند و تعدادی کارشناس میشوند.
اما چه سیستمی از انتخاب و گزینش میتواند این تقسیم بندی را سامان بخشد؟ یکی از قصورات دانشگاههای هنری عدم اتصال آنها به فضای حرفهای است؛ البته این کاستی را میتوان با حصول گالریهای دانشگاهی برای نشان دادن آثار آخر ترم دانشجویان سالهای انتهای تحصیل جبران کرد.
حسین عماد، مجسمهساز مطرح و پرافتخار معاصر که مدتهاست به تدریس مشغول است با دعوت از گالریداران و هنربانان در ارایه آثار آخر ترم هنرجویان خود ارتباط مفیدی بین دانشجویان و گالریداران برقرار کرده است؛ که نتیجهی آن ایجاد امکان تفکیک هنرمندان از کارشناسان تحصیل کرده دانشگاهی است.
در طبقهی نخستین گالری، ما با آثار عباس طوافی مواجه میگردیم. آثار طوافی استوار بر نظام ذهنی و جستوجوگری است؛ که به مفاهیم اولیهای چون اعداد و سطوح علاقهمند است.
نکتهی قابل تأمل و شاید کمی ناهماهنگ حضور چیدمانی با فرمهای متفاوت است. این کارها از سادگی بهسمت ایجاد بافت و با حضور کنتراست، سطوح، فرم و محوریت بخشیدن به این مقولهی بصری و جسمانی حرکت کردهاند و شاید این آثار تقدم نسبت به دیگر آثار هنرمند داشته باشند؛ که از تأثیرگذاری کمتری برخوردارند. حضور مثلثهای براق فلزی که دارای ریشههایی از دوسو هستند بیشتر در قالب سمبولیک معناسازی میشوند و در ذهن مخاطب فاصلهی مشخصی نسبت به آثار دیگر هنرمند ایجاد میکنند.
عباس طوافی در کنکاشهای فرمالیستی خود به نظامی کمینه و مینیمال دست یافته است؛ که گرچه امری بدیع نیست اما حرکتی مشخص و دقیق به لحاظ روش و صنعت تولید و تفکر آکادمیک هنری است.
آرش قرایی با تکیه بر مفاهیم اشیاء حاضر آماده، چالشی را مطرح میکند که در تفکر چیستی هنر معاصر بهشدت مورد بررسی است و قابل پیگیری میباشد.
این نمایشگاه در پروسهی شکلگیری خود از کلاسهای درس تا گالری حرفهای روندی بدیع و خلاقانه را ارایه داده است.
نقد نمایشگاه قبل به قلم جاوید رمضانی را اینجا بخوانید:

مسعود اسکندری ؛ عکاس مهاجر
مسعود اسکندری خویی متولد ۲۳ آذر ۱۳۴۰ دانش آموخته عکاسی از دانشگاه هنر . فوق لیسانس عکاسی از دانشگاه هنرتهران و مستند نگاری از دانشگاه Ryerson کانادا (Master of Fine Arts in Documentary Media) . تدریس در گالری هنر همیلتون و دستیار خانم Pearl Van Geest هنرمند و مدرس نقاش کانادایی .

کیومرث کیاست | نقدی بر نمایشگاه روایت جنون در گالری ساربان
کیومرث کیاست | نقدی بر نمایشگاه روایت جنون در گالری ساربان من زندگی را انتخاب نمودم مجله هنرهای تجسمی آوام: جاوید رمضانی مرگ هستی را بر انسان مکشوف میکند. در سرشت سوگناک زندگی، انسان در جستجوی امید میزید، ابدیت چهرهای رازآلود و جاودانه دارد. انسان از نیستی گریزان است و جاودانگی دغدغهی این موجود فانی است. بازتاب این آرزو در کردارهای بشری الحان متفاوتی یافته و امروز مسیر های مشخصی برای تجلی آن تعریف گردیده است. هنر میتواند یکی از […]