شک و تردیدها نسبت به اصالت اثر ون گوگ برطرف شد

پس از نیم قرن اصالت اثر ون گوگ تایید شد
شک و تردیدها نسبت به اصالت اثر ون گوگ برطرف شد

اصالت سنجی اثر ون گوگ

به گزارش مجله هنرهای تجسمی آوام: کارشناسان روز دوشنبه ۲۰ ژانویه (۳۰ دی) اصالت تابلویی از ونسان ون‌گوگ را که از خودش در حال و هوایی غمگین کشیده است، تایید کردند. این موضوع به نیم قرن تردید درباره این اثر پایان داد چراکه این نقاشی تنها اثر نقاش هلندی در دورانی است که از روان‌پریشی رنج می‌برد.

در این تابلو با عنوان «نقاشی از چهره خود» (۱۸۸۹)، هنرمند را در حالت سه ربع نشان می‌دهد که سرش حالتی کج دارد، نگاه تهی است و اندوه و غم در چهره نمایان است.

کارشناسان موزه ون‌گوگ در آمستردام، اصالت این نقاشی که متعلق به گالری ملی اسلو است تایید کرده‌اند. از سال ۱۹۷۰ برخی انتساب این اثر به ون‌گوگ را مردود عنوان کرده بودند و تاکنون همیشه شک و تردیدهایی درباره اصل بودن نقاشی وجود داشت تا جاییکه موزه اسلو مجبور شد در توضیح این اثر همیشه آن را با عنوان «منسوب به ون‌گوگ» نام ببرد.

موزه نروژ در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت که این نقاشی را برای کار کارشناسی بیشتر به دست متخصصان هلندی بسپارد.

تابلو نسبت به سایر نقاشی‌های ون‌گوگ در آن زمان با رنگ‌های تیره‌تر کشیده شده است و بخشی از اثر به‌نظر ناتمام می‌رسد.

لوئیس ون تیلبورگ، محقق اصلی در موزه ون‌گوگ در این‌باره به خبرگزاری فرانسه گفت: «این یک اثر هنری است که به دلایل بسیاری توسط وی کشیده شده است اما با این وجود جنبه‌های متفاوتی را نسبت به سایر تابلوهای ون‌گوگ را نشان می‌دهد.»

وی افزود: «بنابراین مجبور شدیم توضیحی برای این تفاوت پیدا کنیم که کار دشواری بود اما فکر می‌کنم مشکل را برطرف کردیم و مفتخریم که اصل بودن کار وی را تایید کردیم.»

اصالت سنجی اثر ون گوگ
ون‌گوگ غیر از این تابلو ۳۵ اثر دیگر از چهره خود دارد اما تفاوت‌ها در نحوه کشیدن این اثر باعث تردید درباره اصالت آن شد.

موزه اسلو این نقاشی را در سال ۱۹۱۰ از یک مجموعه‌دار در پاریس به مبلغ ۱۰ هزار فرانک خریداری کرده بود. این موزه در سال ۲۰۰۶ طی یک بررسی مشخص کرد که این کار در اختیار به دو نفر از دوستان ون‌گوگ با نام‌های ژوزف و ماری جیو بود اما مشخص نبود که این زوج چه زمانی این نقاشی را دریافت کرده‌اند. و برای مدت طولانی کارشناسان نمی‌توانستد در مورد تاریخ کشیدن این اثر به توافق برسند. تمام این پرسش‌ها باعث شد تا موزه را به سمت یک کار کارشناسی دقیق سوق دهد.

اکنون پس از تحقیقات کامل پنج ساله از سبک، تکنیک، مواد و منشا آن، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که «بدون تردید» این اثر متعلق به ون‌گوگ است.

منبع: یورو نیوز

مطالب مرتبط را اینجا بخوانید:

ماجرای اثر سرقت شده‌ی گوستاو کلیمت پس از ۲۳ سال در شکافِ دیوار گالری

عوامل تأثیرگذار در اثبات اصالت آثار هنری