رونمایی کتاب علی‌اکبر صادقی

جمعه ۲۷ فروردین‌ماه در «گالری شیرین»، سه جلد کتاب شامل مجموعه کل آثار علی‌اکبر صادقی رونمایی می‌شود  این رونمایی  همراه با نقد و بررسی آثار صادقی با حضور و سخنرانی شهروز مهاجر، فرشید مثقالی، جواد مجابی و علی بختیاری برگزار خواهد شد.همچنین مجموعه‌ای از انیمیشنهای این هنرمند تا اول اردیبهشت در این گالری به‌نمایش درمی‌آید.

علی‌اکبر صادقی

مراسم رونمایی و نقد و بررسی سه جلد کتاب شامل آثار علی‌اکبر صادقی ساعت ۱۷:۳۰ در گالری شیرین به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، پلاک ۵ برپا می‌شود.

پیشتر این کتاب  روز ۲۷ اسفند در غرفه گالری شیرین در آرت دوبی رونمایی شد. کتاب شامل مجموعه آثار علی‌اکبر صادقی است که توسط علی بختیاری کیریتور ایرانی ویرایش شده است، در کتاب آثاری از دوره‌های کاری متعدد استاد صادقی گردآوری شده است.

علی‌اکبر صادقی

علی اکبر صادقی در سال ۱۳۱۶ در تهران متولد شد. او از ۵ سالگی کار نقاشی را آغاز نمود. دوران ابتدائی را با موفقیت به اتمام رساند ولی در دوره دبیرستان توجهش بیشتر متوجه نقاشی بود و به درسهای دیگر زیاد اهمیتی نمی داد. در همین دوران بود که در یک مغازه لوازم التحریر به خاطر این که وسائل نقاشی می فروخت، به عنوان شاگرد شروع به کار کرد. در همین دوران در فعالیت های نمایشی دبیرستان نیز فعال بود و کار دکور صحنه و گاهی نیز گریم بازیگران را انجام می داد.

علی‌اکبر صادقی

در دوران دبیرستان زیر نظر آواک هایراپتیان نقاشی آبرنگ را آموخت. در سال ۱۳۳۷ در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل خود را ادامه داد . سپس در سال ۱۳۳۸ سبک ویژه ای را در هنر ویتره ای یا شیشه بند منقوش با حال و هوای سبک ایرانی ابداع کرد. او سالها به شیوه های گوناگون در زمینه های مختلف نقاشی همچون ساختن آفیشن فیلم، گرافیک تبلیغاتی و جعبه سازی، جلد کتاب کار کرد. صادقی پس از پایان تحصیل از دانشکده هنرهای زیبا به پیشنهاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دست به ساخت چند فیلم نقاشی متحرک زد و ی فعالیت هنری را سال ۱۳۵۰ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با فیلم نقاشی متحرک به نام «هفت شهر» آغاز کرد و برای چند کتاب تصویر کشید او در این هنگام در زمینه نقاشی متحرک، تصویرگری کتاب، نقاشی آبرنگ و رنگ و روغن چیره دست بود صادقی علاوه بر کارهای تصویری، چند کتاب هم برای کانون منتشر کرد..او همچنین در تهیه چند فیلم برای کانون شرکت داشت که در آنها از شیوه خاص نقاشی خود بهره گرفت. این فیلم ها در جشنواره های جهانی مورد استقبال فراوان قرار گرفت و ۱۵ جایزه را از آن خود نمود. او همچنین ۴ جایزه بین المللی برای تصویرگری کتاب نیز دریافت کرد در سال ۱۳۵۶ صادقی فیلمسازی را بکلی کنار گذاشت و به نقاشی به سبک سورالیسم روی آورد و در سال ۱۳۶۷ پس از سالها دور بودن از نقاشی آبرنگ آن را از سر گرفت. صادقی کارهای اولیه نقاشی اش را با آب رنگ انجام داد ولی از تاریخی که وارد دانشکده هنرهای زیبا شد، استفاده از رنگ روغن را در کارهای تصویری خود آغاز کرد. جایزه اول تصویرگران کتاب آسیا در سال ۱۹۷۸ برای کتاب “عبادتی چون تفکر نیست”، جایزه اول جشنواره لاپزیک در سال ۱۹۸۰ به عنوان زیباترین کتاب پیروزی، جایزه اول گرافیک برای بهترین تصویر گری کتاب سال تهران در سال ۱۳۶۸ از جمله جوایزی است که صادقی دریافت کرده است.

او با سمت داور در دوره ششم وهفتم جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان نیز شرکت داشته است. صادقی در طول ۲۰ سال گذشته در زمینه های هنری فعال بوده است. در مجموع او در ۲۵ نمایشگاه انفرادی و گروهی شرکت داشته و ۷ کتاب از مجموعه نوشته های او به چاپ رسیده است. شیوه کار او یک نوع سوررئالیسم ایرانی است که بر پایه شیوه نقاشی سنتی و قهوه خانه ای بنا شده است. او در نقاشی هایش از اساطیر و فرهنگ ایرانی بهره می گیرد. در بسیاری از کارهای اولیه صادقی حضور یک یا چندین سلحشور با پوشش های جنگاوران ایران باستان چشمگیر است. برخی از این جنگاوران چهره خود صادقی را دارند.

نویسنده